Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Δεκ 2012

Εκλογές στο Υπουργείο Παιδείας

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς επίσης και για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία (ΠΟΣΥΠ).
Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά επεισοδιακές. Μάλιστα, στη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης (η πρώτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά από 11 μήνες!), τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έφτασαν στο σημείο να «ξεκατινιαστούν» μεταξύ τους, υποβιβάζοντας σκοπίμως την ίδια τη συνέλευση και συγκαλύπτοντας τις ευθύνες τους για την πολύμηνη απραξία τους αλλά και την εχθρική στάση τους στις αγωνιστικές διαθέσεις και πρωτοβουλίες των εργαζομένων του υπουργείου. Οι περισσότεροι από αυτούς, κυρίως μέλη της ΠΑΣΚΕ, αποχώρησαν από τη συνέλευση, ενώ οι υπόλοιποι (“δυσαρεστημένοι” της ΠΑΣΚΕ μαζί με τους εναπομείναντες υποψηφίους της ΔΑΚΕ και όλους όσους πιστεύουν ότι η κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών) κατέβασαν συνδυασμό με το όνομα «Όλοι μαζί». Όλοι μαζί οι «μνημονιακοί», λοιπόν, και από κοντά και η Εκκλησία, αφού στο συνδυασμό υπήρχε και παπάς ως υποψήφιος.
Όλη αυτή η φαγωμάρα έφτασε μέχρι τις παραμονές των εκλογών, αφού ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ) παρέδωσε άλλη λίστα εγγεγραμμένων και άλλη η γραμματέας (ΔΑΚΕ). Χρειάστηκαν πολλές πιέσεις μέχρι να δώσουν τελικά μια ενιαία λίστα, αλλά και αυτή ήταν ελλιπής αφού δεν εμφανίζονταν εργαζόμενοι που είχαν ήδη κάνει αίτηση εγγραφής στο σύλλογο και είχαν πληρώσει τη συνδρομή τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε μαζί με κάποιους ανεξάρτητους εργαζόμενους ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΑΚΕ) και το ΠΑΜΕ ως ΕΣΑΚ-ΔΕΕ.
Η Πρωτοβουλία εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε να παρεμβαίνει πριν από δύο περίπου χρόνια, αμέσως μετά «τον ερχομό του ΔΝΤ». Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις καταλήψεις του υπουργείου το 2011, παρέμβαινε τακτικά με προκηρύξεις και ανακοινώσεις και προσπαθούσε πάντα ν’ αναδείξει τη σημασία της οργανωμένης αντίστασης και της πάλης ενάντια στα μνημόνια, με μαζική, ενεργή συμμετοχή στις Γ.Σ., αγωνιστικές αποφάσεις και μάχη για την υλοποίησή τους.
Οι εκλογές αποτέλεσαν, λοιπόν, για την Πρωτοβουλία μια ευκαιρία για περισσότερη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τονίζοντας την ανάγκη της συμμετοχής όλων στα συλλογικά όργανα και στον αγώνα, ως το μόνο δρόμο για να σταματήσει η επίθεση στα δικαιώματά μας που κλιμακώνεται συνεχώς.
Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ξεκάθαρα ότι η λογική της ανάθεσης εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην εκλογική συμπεριφορά των εργαζομένων. Υποψήφιοι του συνδυασμού «Όλοι μαζί» οι οποίοι ήταν και στο προηγούμενο ΔΣ και η πολιτική τους συμπεριφορά τούς έχει χαρακτηρίσει, εξελέγησαν πάλι. Οι απολύσεις έχουν έρθει και θα έρθουν κι άλλες, και αυτοί, από τη μια, καλλιεργούν αυταπάτες στον κόσμο ότι θα φροντίσουν να μην απολυθεί κανείς από τους ψηφοφόρους τους και, από την άλλη, τον τρομοκρατούν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, λέγοντάς του πως αν κινηθεί μπορεί να στοχοποιηθεί.
Ο δρόμος που έχει να διανύσει η Πρωτοβουλία είναι μακρύς και δύσκολος. Θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, ακριβώς όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά με μεγαλύτερη ένταση γιατί και τα προβλήματα εντείνονται, αλλά και γιατί είναι κοινή πεποίθηση όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή ότι η διέξοδος είναι, ενίσχυση των συλλογικών οργάνων, η αντίσταση και ο αγώνας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΓΙΑ Δ.Σ. και Ε.Ε.
Ψήφισαν : 320 - Έγκυρα : 310 - Άκυρα, λευκά : 10
Έλαβαν:
Συνδυασμός Ψήφοι Έδρες Ποσοστό
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 197 5 63,54%
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 70 2 22,50%
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 32 - 10,32%
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 11 - 3,54%


ΓΙΑ Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ψήφισαν : 320 - Έγκυρα : 310 - Άκυρα, λευκά : 10
Έλαβαν:
Συνδυασμός Ψήφοι Έδρες Ποσοστό
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 183 8 59,03%
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 77 3 24,83%
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 37 2 11,93%
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 13 - 4,19%