Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Δεκ 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) για τον Κόκκινο Δεκέμβρη του ’44

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/12 στο Ε.Κ.I. μαζική εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) για τον Κόκκινο Δεκέμβρη του ’44.
Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από έντονη συμμετοχή κόσμου των Ιωαννίνων και συνέβαλλε στην ανάδειξη της λαϊκής άποψης για την πραγματικότητα του κόκκινου Δεκέμβρη του '44 και το νόημα του στους αγώνες και στις αναγκαιότητες του σήμερα και του αύριο, κόντρα στη σάπια προπαγάνδα του συστήματος που χρόνια έχει προσπαθήσει να αλλοτριώσει και να σβήσει από τη μνήμη του λαού μια από τις κορυφαίες ιστορικές περιόδους της πάλης του.
Αρχικά προβλήθηκε μικρό βίντεο σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνες τις μέρες.
Αναδείχθηκε από την κουβέντα το επίπεδο οργάνωσης του λαού μας και το ζήτημα εξουσίας που έθετε, αλλά και η στάση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της ελληνικής αστικής τάξης που για να τσακίσει το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και συνολικότερα το λαϊκό κίνημα δεν δίστασαν να ματοκυλίσουν τον λαό της Αθήνας που αντιστέκονταν ηρωικά και με αυταπάρνηση επί 33 μέρες.
Τέθηκαν, εισηγητικά και από τις τοποθετήσεις, διαπιστώσεις και προβληματισμοί για τη στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο αλλά και για την κατάσταση και τις διαθέσεις του αγωνιζόμενου λαού αμέσως μετά την απελευθέρωση από το γερμανικό φασισμό..
Δεν έλειψε η αναφορά στις παρακαταθήκες που άφησε ο Δεκέμβρης στο λαϊκό κίνημα. Τονίστηκε η αναγκαιότητα μαζικοποίησης και οργάνωσης της πάλης που διεξάγει ο λαός μας, αλλά και το καθήκον των επαναστατικών δυνάμεων να στηρίξουν και να ευνοήσουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα.
Τέλος, έγινε φανερή η ανάγκη αναδειξης πρωτοπορίας μέσα από την ταξική πάλη, μέσα από τον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού, αλλά και ηγεσίας ικανής να φτάσει αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος, την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό.