Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Φεβ 2012

Συνεχίζουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου
Οι προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής

Εκατόν δεκαέξι μέρες απεργίας συμπληρώνουν οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Μια σκληρή ταξική αναμέτρηση που αποτελεί κορυφαίο δείγμα της πάλης που διεξάγει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση των δυνάμεων του κεφάλαιου και την προσπάθεια διάλυσης κάθε στοιχείου πολιτικής, ιδεολογικής και οργανωτικής συγκρότησης της εργατικής τάξης. Ένας αγώνας που αποτελεί πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και των εργαζομένων. Ένας αγώνας που όλοι γνωρίζουν ότι η έκβασή του θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό το σύνολο των μαχών που δίνει σήμερα ο κόσμος της δουλειάς ενάντια στη νέα βαρβαρότητα.
Εξακολουθεί να ξαφνιάζει το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου. Γεμίζουν ασφυκτικά οι αίθουσες στις δεκάδες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί και εξακολουθούν να οργανώνονται πανελλαδικά για τη στήριξη του αγώνα τους. Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το ότι οι εργαζόμενες μάζες αποζητούν πλέον τις τοποθετήσεις αγωνιζόμενων εργατών και όχι περισπούδαστων οικονομολόγων.
Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει, ο αγώνας αυτός γίνεται ακόμη πιο σκληρός και δύσκολος. Από τη μια, η εργοδοσία που πιέζει με στόχο να σπάσει το ηθικό και την αντίσταση των χαλυβουργών. Με πρόσφατη επιστολή της προς τους απεργούς δηλώνει ότι θα επιμείνει στο «πρόγραμμα αναδιοργάνωσης» του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο δηλαδή στο σχέδιο για 180 απολύσεις εφόσον οι εργαζόμενοι δεν δεχτούν τις μειώσεις ωραρίου και μισθών. Από την άλλη, η αντεργατική επέλαση που συνεχίζεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα μέσα και από την έγκριση του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και που βαραίνει ακόμη περισσότερο το συσχετισμό σε βάρος της εργατική τάξης. Εάν σε όλα αυτά προστεθούν και οι δυσκολίες που αντικειμενικά προκύπτουν από την τρίμηνη απεργία γίνεται κατανοητό ότι -τώρα περισσότερο από ποτέ- αυτός ο αγώνας πρέπει να στηριχτεί ακόμη περισσότερο, πολιτικά, υλικά και ηθικά.
Για να πάρουν απάντηση οι απόψεις που ζητούν να σταματήσει η απεργία και οι οποίες εμφανίζονται όλο και πιο ξεδιάντροπα, αναπαράγοντας τα τρομοκρατικά διλήμματα της εργοδοσίας. Για να καμφθούν όσοι προσπαθούν να διαχωρίσουν τους απολυμένους από τους υπόλοιπους και να αφήσουν αναπάντητες τις 65 απολύσεις που έχουν ήδη γίνει.
Τώρα περισσότερο από ποτέ οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου μπορούν και πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες κοινού αγωνιστικού μετώπου με όλους τους χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Το επιτρέπει το κύρος τους, το επιβάλλει η κατάσταση.

Οι προβοκάτορες της Χρυσής Αυγής
Με δυσκολία συγκρατήσαμε την οργή μας όταν μάθαμε ότι τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής τόλμησαν να πατήσουν το ποδάρι τους στις πύλες της Χαλυβουργίας. Για να εκφράσουν, λέει, την αλληλεγγύη τους! Ποιοι; Αυτοί που, πλημμυρισμένοι από το δολοφονικό, ρατσιστικό τους μίσος, επιτίθενται στο πιο βασανισμένο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους μετανάστες, αλλά και σε όσους τους υποστηρίζουν. Αυτοί που υμνούν τα πιο μαύρα, αντιδραστικά καθεστώτα της σύγχρονης Ιστορίας, τους διώκτες και τους σφαγείς όσων υπερασπίζονταν την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, της εργατικής πρωτοπορίας και των κομμουνιστών. Αυτοί που στα ιδανικά της επαναστατικής ταξικής απελευθέρωσης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης αντιπαραθέτουν το σοβινισμό και τα εθνικιστικά «ιδεώδη», δηλαδή την υποταγή στα συμφέροντα του κεφάλαιου και της αστικής τάξης. Αυτοί που μόλις πρόσφατα έχυσαν το μαύρο τους δηλητήριο για να συκοφαντήσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.
Ήταν μεγάλο λάθος των χαλυβουργών που τους επέτρεψαν να παρευρεθούν στο χώρο της απεργίας. Και δεν μας ικανοποίησε η απάντηση του σωματείου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αποδεκτή η παρουσία τους. Ωστόσο, δεν πρόκειται αυτό το περιστατικό να κλονίσει τη στήριξή μας στον αγώνα αυτό. Ούτε θα χαριστούμε σε όσους βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στη μεγάλη αυτή απεργία. Ο προβοκατόρικος ρόλος των φασιστών της Χρυσής Αυγής πρέπει να πέσει στο κενό.