Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Φεβ 2012

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη ζωή !
Ενάντια στην σύγχρονη βαρβαρότητα !
Ανακοίνωση της ΚΟ Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ)

Η οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ (μ-λ) χαιρετίζει τους εργάτες και τον λαό που έδωσαν την μάχη για μία ολόκληρη εβδομάδα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους(7,10 και 11 Φλεβάρη) ενάντια στην λαίλαπα του νέου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Κορύφωση αυτής της κινητοποίησης αποτέλεσε η συγκέντρωση και πορεία της Κυριακής 12 Φλεβάρη όπου από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ χιλιάδες λαού βγήκαν μαζικά στον δρόμο για να διατρανώσουν ,ακόμα μια φορά, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα  κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών – κεφάλαιου και όλων των κολαούζων του σάπιου αυτού συστήματος.
Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι , θα παλέψουμε για την ζωή μας.
Αυτό διατράνωσαν οι χιλιάδες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των νέων που ξεχύθηκαν από την παραλία του Βόλου και πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης με τα συνθήματα και τις γροθιές τους υψωμένες.
Το σύστημα της εξαθλίωσης και της εξάρτησης δεν ανέχεται τον αγωνιζόμενο λαό στους δρόμους και στέλνει ενάντιά του τις δυνάμεις καταστολής για να τον τρομοκρατήσουν έτσι έγινε  στην Αθήνα , έτσι και στον Βόλο.
Ο χημικός πόλεμος που εξαπέλυσαν  τα ΜΑΤ στην Δημητριάδος ενάντια σε χιλιάδες λαού ήταν μία απρόκλητη τρομοκρατική ενέργεια απέναντι στους διαδηλωτές με στόχο να διαλύσει την πορεία. Αλλά δεν τους πέρασε.
Ο λαός δείχνει μεγάλη αντοχή και αποφασιστικότητα τόσο στην επίθεση που δέχεται στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις του όσο και στην τρομοκρατία, τα γκλόμπς και τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Συνεχίζει να  διαδηλώνει, και να αγωνίζεται. Γιατί κάθε μέρα όλο και πιο πολύ και από πολλούς γίνεται συνείδηση ότι η υπόθεση της πάλης για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής δεν θα κριθεί σε μία μέρα, δεν θα είναι μια «ζαριά», αλλά μία δύσκολη και βασανιστική πορεία πολιτικής και συνδικαλιστικής συγκρότησης, παρατεταμένων μαζικών αγώνων και μαχών στους χώρους δουλειάς, όπως των ηρωικών απεργών χαλυβουργών του Ασπρόπυργου.
Για το ψωμί, για την δουλειά , για δημοκρατία, για ανεξαρτησία.
Η φωτιά στην Eurobank, η επίθεση στην εφορία και η «περίεργη» φωτιά στο Δημαρχείο Βόλου, γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν, από πολλές πλευρές, για να μειώσουν την σημασία της μαζικής πορείας της Κυριακής 12 Φλεβάρη και να συγκαλύψουν την άγρια τρομοκρατία που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ και η ασφάλεια ενάντια στον κόσμο. Θέλουν να τον φοβίσουν για να μείνει σπίτι του και να μην βγει στον δρόμο του αγώνα.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι παλεύουμε για το δικαίωμα στην ζωή. Μαζί με τους εργάτες και όλο τον εργαζόμενο λαό ενάντια στο σύστημα της εξαθλίωσης και της εξάρτησης. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του, για να γίνει ο λαός αφέντης στον κόπο και στον τόπο του. Δεν εκστασιαζόμαστε από τις φωτιές σε κάδους και τράπεζες. Δεν θέλουμε ο αγώνας μας να αφήνει πίσω του «αποκαϊδια» αλλά την αισιοδοξία και την υπόσχεση ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε πιο πολλοί στους δρόμους, ότι δεν θα υποταχτούμε  και θα συνεχίσουμε με ακόμα καλύτερη οργάνωση, μεγαλύτερη κλιμάκωση και αγωνιστική αλληλεγγύη.
Θέλουμε να πούμε σε όλους αυτούς που υποκριτικά «σπαράζουν» για τις ζημιές που έγιναν στην πόλη ότι να ψάξουν να βρουν τους πραγματικούς ενόχους και ηθικούς αυτουργούς στο ίδιο το σύστημα του οποίου είναι απολογητές. Αυτού του συστήματος που καταστρέφει τις ζωές των εργαζόμενων ανθρώπων, που σβήνει τα όνειρα της νεολαίας και την καταδικάζει στην κόλαση της ανεργίας. Αυτού του συστήματος που ξεπουλάει την χώρα στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτού του συστήματος που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και μηχανισμό για να χτυπήσει τον «εχθρό λαό». Εκεί να ψάξουν και όχι στον «σωρό» των συλλήψεων κάποιων νεολαίων.
Βόλος  14 Φλεβάρη 2012