Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Φεβ 2013

Γιάννενα 21 Φλεβάρη 2013
«ελευθέρια»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΚΕ(μ-λ)

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι
Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος, με εντολή της κυβέρνησής τους, προσκάλεσαν στις γιορτές τους για τα «ελευθέρια» στην πόλη τη ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής.
Στην πόλη μας των δημοκρατικών – αντιφασιστικών αγώνων και παραδόσεων , η μέχρι τώρα δράση του εργατολαϊκού και νεολαιϊστικου κινήματος δεν άφησε περιθώρια παρουσίας και δράσης στο φώς της ημέρας των ναζιστικών αλητοσυμοριών.
Καμία βοήθεια – πρόκληση από τη μεριά του συστήματος και των «αυτοδιοικητικών» θεσμών του δεν θα ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα.
Γιορτάζουν λοιπόν τα «ελευθέρια» με επίσημους καλεσμένους τους κατ’εξοχήν εκφραστές της σκλαβιάς και του σκοταδισμού, με τους υμνητές των ολοκαυτωμάτων και των εκατομμυρίων εγκλημάτων στον κόσμο.
Και αυτό χαρακτηρίζει και τους «οικοδεσπότες» και τους καλεσμένους, για το περιεχόμενο των διακηρύξεων περί δημοκρατίας και ελευθερίας των κομμάτων του συστήματος, για την εγκυρότητα των αντισυστημικών φωνασκιών των χιτλερικών κολαούζων τους.
Και όλοι μαζί συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι επιβάλλουν, στηρίζουν και απαιτούν την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους, το λαό και το κίνημά τους.
Των εργαζόμενων στο μετρό, στο λιμάνι και παντού, των αγροτών στα μπλόκα του αγώνα και της διεκδίκησης, με τα χημικά και τα κλομπ στις απεργίες, τις συλλήψεις και το όργιο της αστυνομοκρατίας στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια, τις κατοχικές πραχτικές, προσαγωγές και απαγωγές αγωνιστών στη Χαλκιδική, την επιβολή και αποδοχή καταστάσεων Γκουαντανάμο με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια κρατουμένων, με το συνδικαλιστικό της ασφάλειαςκαι τον «Ξένιο Δία», τις ΕΟΖ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Με αυτά η κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της επιδιώκουν να επιβάλουν για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου, την βαρβαρότητα των μνημονίων.
Είναι ο τρόμος του συστήματος, μπροστά στην ανάπτυξη των εργατικών- λαϊκών αντιστάσεων και αγώνων, που το οδηγεί στην «συρρίκνωση» ακόμα κι αυτής, της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά και στο τσάκισμα των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλοντας τις ναζιστικές παρουσίες-προκλήσεις στην πόλη μας, καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό, στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και του ανυποχώρητου αγώνα, τόσο απέναντι στην επίθεση στους όρους ζωής τους, όσο κι απέναντι στη φασιστικοποίηση που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς.
Ενός αγώνα, που αποτελεί και τη μοναδική εγγύηση, για την ανατροπή της βάρβαρης και ταξικής πολιτικής του συστήματος.

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΤΟΣΥΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ