Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Φεβ 2013

ΚΚΕ(μ-λ): Για την επίθεση στους αγρότες στο Κιάτο

Παρασκευή 15/2/2013
Σε μια ακόμη προκλητική και εξοργιστική επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού η κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς την παραμικρή αντίδραση των παρατρεχάμενών της σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επιτέθηκε με τη βία των ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση εκατοντάδων αγροτών της Κορινθίας κοντά στο Κιάτο. Τον ξυλοδαρμό και τα δακρυγόνα ακολούθησαν και τέσσερις συλλήψεις αγροτών οι οποίοι σέρνονται σε δίκες και, μάλιστα, ο ένας από αυτούς κατηγορούμενος για κακούργημα διότι δήθεν πέταξε μολότοφ, πράγμα που διαψεύδουν όλοι όσοι ήταν μπροστά στα γεγονότα.
Το πρόσχημα για την επίθεση αυτή ήταν η προσπάθεια των συγκεντρωμένων να καταλάβουν για λίγη ώρα το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού. Όμως, η πραγματική αιτία είναι η απόφαση της αντιλαϊκής κυβέρνησης να πατάξει με βία και καταστολή τη δίκαιη οργή των αγροτών που ξεχειλίζει. Απόφαση που μαρτυρά, πρώτα και κύρια, το φόβο της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις, στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που μοιραία γεννά η βάρβαρη πολιτική που προωθούν για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Απόφαση που μαρτυρά και την πλήρη αδυναμία τους να ξεγελάσουν τις λαϊκές και εργαζόμενες μάζες σχετικά με τις προοπτικές αυτής της πολιτικής. Γιατί είναι στον καθένα πια φανερό ότι αυτή η πολιτική μόνο φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση έχει να «προσφέρει» στην κοινωνική πλειοψηφία.
Αυτό που έζησαν οι αγρότες στο Κιάτο δεν είναι παρά ένα ακόμη δείγμα της πορείας φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής. Μαζί με τις επιστρατεύσεις των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μαζί με τα χτυπήματα των διαδηλώσεων και τις διώξεις συνδικαλιστών, μαζί με τις προκλητικές και καθημερινές πλέον παρεμβάσεις της αστυνομίας σε συνδικάτα και πολιτικούς χώρους δεν συνθέτουν απλά το προφίλ μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, αλλά αποκαλύπτουν μια επικίνδυνη κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος: τη συντριβή με κάθε τρόπο και μέσο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Ας μην αισθάνονται καθόλου ήσυχοι! Γιατί σύντομα θα ξαναβρεθούν μπροστά στο ποτάμι της λαϊκής οργής. Γιατί όσο πιο αντιδραστική γίνεται η πολιτική τους τόσο πιο σκληροί θα γίνονται και οι λαϊκοί αγώνες. Και θα έρθει κάποια στιγμή που ούτε τα ΜΑΤ ούτε τα χημικά ούτε οι συλλήψεις δεν θα μπορούν να τους σώσουν.
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!