Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Φεβ 2013

ΜΑΤωσαν την κινητοποίηση των νέων ΣΥΡΙΖΑ

Με όργιο καταστολής απάντησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στις 14/2 στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου οικονομικών, Γ. Μέργου. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις δηλώσεις του Μέργου, ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει σε ψηλά επίπεδα.
Τα ΜΑΤ έκαναν επίδειξη ωμής βίας σε δεκάδες νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ και σε δύο βουλευτές του, την ώρα που αποχωρούσαν, με χημικά και ξυλοδαρμούς.
Αυτό αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθείται, στην προσπάθεια να συνεχιστεί η επίθεση σε βάρος του λαού. Ταυτόχρονα, είναι μήνυμα για “πειθάρχηση” απέναντι στη νεολαία, η οποία θα δεχτεί, ολόπλευρα και με τους χειρότερους όρους, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που της ετοιμάζουν.
Οι επιστρατεύσεις των εργαζομένων του μετρό και των ναυτεργατών, η επίθεση που δέχτηκαν οι αγρότες στις κινητοποιήσεις τους, ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η περικύκλωση της διαμαρτυρίας των Α.Μ.Ε.Α., οι προσαγωγές νεολαίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν από την τελευταία απεργία και το σπάσιμο των καταλήψεων είναι μερικά από τα δεκάδες παραδείγματα κρατικής βίας και καταστολής των τελευταίων ημερών!
Αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ότι το μόνο όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, για να περνά την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης προς όφελος του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, είναι η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
Η πτώση του προσωπείου της αστικής “δημοκρατίας” αποτελεί λογικό επόμενο σε μία περίοδο που το σύστημα έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει κατακτήσεις αιώνων και που ως απάντηση σε αυτή την επίθεση είναι η ανάπτυξη εστιών αντίστασης. Πόσο μάλλον όταν το κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε περίοδο καμπής, ως συνέπεια της ήττας και του ρεφορμισμού, και το λαϊκό κίνημα αναζητά νέους τρόπους αντίστασης και οργάνωσης της πάλης του.
Όσο ακίνδυνες και να είναι για την κυριαρχία του κεφαλαίου οι “ελευθεριακές νησίδες” των καταλήψεων, ή οι ακτιβίστικες κινήσεις των νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του ΠΑΜΕ, είναι ολοφάνερο, ότι το κράτος δεν είναι διατεθειμένο να χαριστεί πουθενά και τις καταστέλλει.
Το σίγουρο είναι, ότι αντίστοιχης κλίμακας απάντηση θα δοθεί σε οργανωμένους και μαζικούς λαϊκούς αγώνες, οπότε το κίνημα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο και αποφασισμένο να συνεχίσει την πάλη του.