Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Φεβ 2013

«Ομάδα Κ»:
Σώμα της Χρυσής Αυγής μέσα στη δημοτική αστυνομία

Την ύπαρξη «θύλακα» της Χρυσής Αυγής μέσα στη δημοτική αστυνομία της Αθήνας, που φέρει την κωδική ονομασία «Ομάδα Κ», κατήγγειλαν συνδικαλιστές των Ο.Τ.Α. καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Έτσι, με ανακοίνωσή του στις 8/2, το Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αθήνας (συμμετέχει στο ΠΑΜΕ) κατήγγειλε τραμπούκικη επίθεση σε δημοτικό αστυνομικό από 15 άτομα της ομάδας αυτής την ώρα που πραγματοποιούνταν γενική συνέλευση του κλάδου. Σύμφωνα με την καταγγελία, η ομάδα έχει τη στήριξη της δημοτικής αρχής και «ειδικεύεται» στην «πάταξη του παραεμπορίου» και σε κοινές επιχειρήσεις και περιπολίες με την ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, καταγγελίες για την ύπαρξη της οργανωμένης αυτής φασιστικής ομάδας έχουν κάνει και δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανοικτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η οργανωμένη αυτή ομάδα φέρεται να έχει μέχρι και 150 μέλη που εντάχθηκαν ως «εθελοντές» στη δημοτική αστυνομία, κυρίως στο 1ο Δημοτικό Τμήμα, και επιδίδονται σε ξυλοδαρμούς και τραμπουκισμούς σε βάρος μεταναστών μικροπωλητών στο Θησείο ή έξω απ΄ την ΑΣΟΕΕ. Νωπό είναι ακόμα το αίμα του σενεγαλέζου μικροπωλητή Μπαμπακάρ Ντιάε, που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Θησείο την 1η του Φλεβάρη για να σωθεί απ’ την καταδίωξη κάποιων δημοτικών αστυνομικών…
Βέβαια, ο εκπρόσωπος του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών δηλώνει… άγνοια για την ύπαρξη τέτοιας ομάδας, ενώ σε ανακοίνωση του σωματείου τους χαρακτηρίζονται «γελοίες και ψευδείς» οι καταγγελίες για την τραμπούκικη επίθεση στη γενική συνέλευση. Ανάλογη στάση κάλυψης επιδεικνύει και η δημοτική αρχή, με τον αντιδήμαρχο Αναγνωστόπουλο να δηλώνει επίσης άγνοια και τον… συνήγορο του πολίτη Καμίνη να σιωπά επί του θέματος, παράλληλα με τις αόριστες αναφορές για τα «ανθρώπινα δικαιώματα».
Δεν μας παραξενεύει η σύμπνοια κι η συνεργασία της «αντισυστημικής» Χρυσής Αυγής με την αστυνομία και τη δημοτική εξουσία. Μια συνεργασία και μια δράση που εντάσσεται στην πολιτική της φασιστικοποίησης που ασκεί το σύστημα και η κυβέρνησή του απέναντι στο λαό, μ’ ένα μεγάλο εύρος έκφρασης, απ’ το κεντρικό πολιτικό πεδίο και μέχρι την ίδια την καθημερινότητα.