Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Φεβ 2013

Εκδήλωση-Συζήτηση για την συγκρότηση Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Λαμία

Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
   Σχεδόν 3 χρόνια μνημονίων και ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης της χώρας η εργατική τάξη και ο λαός μας ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, οι απολύσεις,
εξαπλώνονται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές καταλύουν, απροκάλυπτα την ήδη ναρκοθετημένη εθνική κυριαρχία.
   Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την ίδια πολιτική της ξενοδουλείας και των άγριων αντιλαϊκών μέτρων. Κλιμακώνει το καταστροφικό έργο των μνημονίων με συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα Θωρακίζει την αντιδραστική πολιτική της με μέτρα αντιλαϊκής καταστολής και τρομοκρατίας. Στοχοποιεί τους λαϊκούς, εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και κάθε άλλη μορφή εργατικής και λαϊκής αντίστασης. Μετατρέπει όλη τη χώρα σε «ειδική οικονομική ζώνη».
   Η κατεύθυνση του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής συμβαδίζει με την αξιοποίηση και του φασιστικού φαινόμενου, της ναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», που χρησιμοποιείται σαν εφεδρική δύναμη εκφοβισμού και χτυπήματος του εργατικού, λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος
   Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, προβάλλονται με αριστερή ταμπέλα στο λαό υποτιθέμενες «διέξοδοι» και κατευθύνσεις, που αποπροσανατολίζουν, αναπαράγουν αυταπάτες για «εύκολες» και «άμεσες» λύσεις. Η λεγόμενη «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ δίνει εγγυήσεις για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ευρώ και για την «τήρηση των δεσμεύσεων» προς την ΕΕ, ενώ η πολιτική του ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της Ελλάδας, εναντιώνεται στην πάλη κατά της πολιτικής υποτέλειας και επαγγέλλεται «διαμόρφωση συσχετισμών» για μια υποτιθέμενη «λαϊκή εξουσία», η οποία θα προκύψει χωρίς επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
    Στη γειτονιά μας, οι ιμπεριαλιστές προωθούν ολοταχώς το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής τους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Η συγκυβέρνηση μπλέκει το λαό μας στα πολεμικά σενάρια των ιμπεριαλιστών, οδηγώντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το πραγματικό ζήτημα που προβάλλει δεν είναι να προσανατολιστεί ο λαός και η Αριστερά στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και στην αναζήτηση δήθεν αριστερών κυβερνήσεων, αλλά να στραφεί σταθερά στο δρόμο του λαϊκού, εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤO, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτοι αγωνιστές, κάνουν συζητήσεις-εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την ανάγκη συγκρότησης μιας «Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».

Σας καλούμε την Κυριακή 03-02-2013 και ώρα 7.00μμ σε εκδήλωση - συζήτηση στο καφέ «ΗΜΕΤΕΡΟΝ» Ελ. Βενιζέλου 6, πλ. Πάρκου.
Για να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε μαζί στο δύσκολο δρόμο του αγώνα!