Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Φεβ 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ 31/1

Με μια αξιοπρεπή μεν διαδήλωση όπου τον τόνο έδιναν τα επαρχιακά σωματεία, με χαμηλή όμως τη συμμετοχή της Αθήνας, ενώ η απεργία αυτή καθεαυτή κινήθηκε στα συνηθισμένα πλαίσια, πέρασε η κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ μετά την απαίτηση, ουσιαστικά, πρωτοβαθμίων σωματείων κυρίως από την επαρχία, που θα προχωρούσαν έτσι και αλλιώς μόνα τους σε κινητοποίηση αν η ΠΟΕΔΗΝ δεν το αποφάσιζε.
Είναι φανερό ότι το κύμα των συγχωνεύσεων στα επαρχιακά νοσοκομεία συναντάει τις πιο σοβαρές αντιδράσεις και όχι μόνο από τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και από τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, μιας και είναι αρκετές οι περιπτώσεις που το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών μεταφράζεται πραγματικά σε υγειονομική εγκατάλειψη της περιοχής, η οποία για να εξυπηρετηθεί πλέον πρέπει να… ταξιδέψει δεκάδες χιλιόμετρα. Η Αθήνα φαίνεται να καθυστερεί να μπει στο χορό, ζώντας πιο έντονα τις συνέπειες της γενικότερης υποχώρησης του απεργιακού κινήματος και της αδράνειας που έχουν επιβάλει τους τελευταίους μήνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Η απεργιακή συγκέντρωση εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης του αυταρχισμού και της σύλληψης συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ. Η διαδήλωση των εργαζομένων στην υγεία ενώθηκε με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς και πορεύτηκαν από κοινού στο σύνταγμα και στη Βουλή.