Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Φεβ 2013

Παρέμβαση στη ΔΕΗ Καμινίων

Από το ενημερωτικό δελτίο της Πρωτοβουλία Κατοίκων Καμινίων-Ρέντη ενάντια σε Μνημόνια και Αντικοινωνικά Μέτρα.

Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση στη ΔΕΗ Καμινίων από κατοίκους των Καμινίων και του Ρέντη αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης απόφασης λαϊκής συνέλευσης που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Καμινίων-Ρέντη ενάντια σε Μνημόνια και Αντικοινωνικά Μέτρα.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης ανοίχτηκε πανό ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος, κίνηση που συνοδεύτηκε από συνθήματα των συγκεντρωμένων.
Την ίδια στιγμή μια δεκάδα συναγωνιστών μπήκε μέσα στο υποκατάστημα και μοίρασε ενημερωτικό υλικό τόσο στον κόσμο που συναλλασσόταν με τη ΔΕΗ όσο και στους εργαζόμενους.
Η παρέμβασή μας στόχευε στην κοινή δράση, στήριξη και αλληλεγγύη καταναλωτών-εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενάντια στην αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στην πρόθυμη διοίκηση της ΔΕΗ να την υλοποιήσει. Η κίνηση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση τόσο από τους καταναλωτές συντοπίτες/σσές μας όσο και από τους εργαζόμενους.
Προκαλέσαμε συνάντηση με τη διευθύντρια του υποκαταστήματος στην οποία και δώσαμε κείμενο υπογραφών που διακινήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Το κείμενο συνοδευόταν με πολλές εκατοντάδες υπογραφών (πάνω από 500).
Δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας ενάντια τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη διοίκηση της ΔΕΗ:
• Να μην αφήσουμε κανένα σπίτι συντοπίτη μας στο σκοτάδι
• Να παρθούν πίσω οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα
• Να γίνονται διακανονισμοί σύμφωνα με τις δυνατότητές μας
• Να αντιταχθούμε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
• Να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς
- ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ