Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Φεβ 2013

Χανιά: Καμιά Δίωξη στους αγωνιστές.
Κάτω η κρατική βία και καταστολή

Στα πλαίσια της πολιτικής τρομοκράτησης του λαού και της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων, στους οποίους με ιδιαίτερο ζήλο επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η τρικομματική κυβέρνηση, στάλθηκαν στα Χανιά σωρηδόν κλήσεις σε απολογία σε αγωνιστές για κινητοποιήσεις που έχουν γίνει πριν πολλούς μήνες.
Κλήθηκαν, λοιπόν, στον ανακριτή 11 διαδηλωτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε μετά την παρέλαση στις 28 Οκτώβρη 2011. Δηλαδή, 14 μήνες μετά, γίνονται μηνύσεις από αστυνομικούς και κλήσεις απ’ τον ανακριτή, ενώ δεν είχε γίνει καμιά προσαγωγή, ούτε σύλληψη και η διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί μετά την παρέλαση. Λίγο καιρό πριν, είχαν κληθεί σε προανάκριση 9 άτομα που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις το Φλεβάρη του 2011.
Βέβαια είχε προηγηθεί η κλήση σε απολογία μαθητών και άλλων διαδηλωτών για την διαδήλωση που είχε γίνει την 28η Οκτώβρη του 2010 από τους μαθητές των κατειλημμένων σχολείων, όταν οι τοπικοί παράγοντες είχαν μάλιστα ακυρώσει την παρέλαση. Μετά από μαζικές κινητοποιήσεις, η υπόθεση αυτή τέθηκε στο αρχείο και δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη
Στο κάλεσμα φορέων και των διωκόμενων σε σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος, σωματεία και οργανώσεις. Μετά από συζήτηση, στην οποία αναδείχτηκε κατ’ αρχήν η αναγκαιότητα της κοινής δράσης για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, αποφασίστηκε η διοργάνωση πορείας καταγγελίας των διώξεων και συνολικότερα της κρατικής βίας και καταστολής την Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 7μ.μ, και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια την Πέμπτη 07-02-2013 στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, όπου θα παρουσιαστούν οι 11 διαδηλωτές στον ανακριτή. Για τους άλλους 9 δεν έχει οριστεί η μέρα που θα πάνε στον ανακριτή. Ο Σύλλογος Δάσκαλων και η ΕΛΜΕ Χανίων προκήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Πέμπτης οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αφού ορισμένοι από αυτούς είναι ανάμεσα στους διωκόμενους. Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει κοινή αφίσα με συνθήματα «ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ», «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» , με υπογραφές των συλλόγων και όλων των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη. Την αφίσα υπέγραψε και η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που συμμετείχαν στη σύσκεψη τόνισαν την αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στην πολιτική της φασιστικοποίησης και του αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων της διαδήλωσης, της απεργίας, της ελεύθερης έκφρασης και της κοινής δράσης όλων όσων μιλάνε στο όνομα του λαϊκού κινήματος. Η κοινή δράση, όμως, έχει σαν προϋπόθεση την ανοιχτή συζήτηση και αντιπαράθεση – σύνθεση, όπου είναι δυνατόν, απόψεων και θέσεων και για αυτό, πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια κοινή εκδήλωση με θέμα τις δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες, ώστε να ανοίξει ο διάλογος ανάμεσα στις οργανώσεις, τους φορείς και στους αγωνιστές. Επίσης η πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κυκλοφόρησε προκήρυξη καταγγελίας για τις διώξεις και κάλεσε στην πορεία της Τρίτης και στη συγκέντρωση της Πέμπτης.
Η πορεία της Τρίτης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, κινήθηκε στους δρόμους της πόλης. Η πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ συμμετείχε με μπλοκ και συνθήματα ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, την επιστράτευση των ναυτεργατών, την κρατική βία και καταστολή. Όπως συνήθως, το ΚΚΕ έλαμψε με την απουσία του και από τη σύσκεψη και από την πορεία.
Την Πέμπτη 7 Φλεβάρη το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω απ’ τα δικαστήρια, όπου οι διωκόμενοι κατέθεσαν κοινό υπόμνημα, αρνούμενοι τις κατηγορίες και υπερασπιζόμενοι το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση.
Τόσο η πορεία της Τρίτης όσο και η συγκέντρωση της Πέμπτης έδειξαν ότι, απέναντι στον τρόμο που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο λαό για να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί την πολιτική της εξαθλίωσης είναι ανάγκη και υπάρχει η δυνατότητα να οικοδομηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης στηριγμένο στην κοινή δράση οργανώσεων και αγωνιστών και με εμπιστοσύνη στην αστείρευτη διαθεσιμότητα του λαού μας.