Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

5 Φεβ 2013

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

Τρίτη 5/2/2013
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Για έκτη ημέρα μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων δίνουν την ταξική τους απάντηση στην αντιδραστική και ισοπεδωτική επίθεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της τρικομματικής κυβέρνησης, παρά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης και με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσής τους.
Το νομοσχέδιο «Για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» αποτελεί τη ρητή εφαρμογή των Μνημονίων στο τομέα της επιβατηγού ακτοπλοΐας. Είναι κομμάτι της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής που «δια πυρός και σιδήρου» προωθεί η κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιταγές των ιμπεριαλιστικών αφεντικών (ΗΠΑ-ΕΕ). Είναι κομμάτι της βάρβαρης ταξικής επίθεσης ξένου και ντόπιου κεφαλαίου για να πληρώσει η εργατική τάξη και λαός την κρίση του συστήματος.
Το νομοσχέδιο επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης. Μετατρέπει τους ναυτεργάτες σε σύγχρονους δούλους καταργώντας τα εναπομείναντα εργασιακά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Διαλύει τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, προετοιμάζοντας τα νέα κύματα ανέργων. Ενισχύει την ασυδοσία των εφοπλιστών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ναυτεργατών, των «επιβατών» αλλά και των κατοίκων των νησιών, αφού καταργεί τη 10μηνη υποχρεωτική δρομολόγηση των πλοίων και ταυτόχρονα εκχωρεί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο πλήρως το δικαίωμα να αποφασίζουν για την ποιότητα, καταλληλότητα και το τύπο του πλοίου. Προωθεί το ξεπούλημα των λιμενικών υποδομών. Την ίδια στιγμή που ναυτεργάτες παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7-8 μήνες.
Οι εκκλήσεις του υπ. Ναυτιλίας και της κυβέρνησης για διάλογο είναι τουλάχιστον προσχηματικές και αποπροσανατολιστικές. Διάλογος για την κυβέρνηση είναι η εντολή στις δικαστικές αρχές να βγάλουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, είναι το χτύπημα των απεργιών και των απεργών, η τρομοκρατία και καταστολή, οι συλλήψεις αγωνιστών και συνδικαλιστών, η παρουσία των δυνάμεων καταστολής σε κάθε εργασιακό χώρο με κινητοποίηση, η συκοφάντηση των αγώνων, τα ΜΑΤ στους αγρότες, το φασιστικού χαρακτήρα μέτρο της επιστράτευσης των απεργών (πρόσφατα των εργαζομένων στα ΜΜΜ) που τόσες φορές έχουν βιώσει στο πετσί τους οι ναυτεργάτες.
Η ταξική επίθεση, η πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης μπορεί να ανατραπεί. Με την οικοδόμηση Μετώπου Αντίστασης στην κατεύθυνση του ανυποχώρητου αγώνα και του λαϊκού-εργατικού ξεσηκωμού. Αυτή η κατεύθυνση μπορεί να δώσει άμεσα νέα δυναμική στους αγώνες, να τροφοδοτήσει την κλιμάκωσή τους, να προετοιμάσει με καλύτερους όρους την αναμέτρηση. Μπορεί να δώσει προοπτική νίκης.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη και το λαό να κάνουν την απεργία των ναυτεργατών δική τους υπόθεση. Να στηριχθεί αποφασιστικά και ολόπλευρα η απεργία, να εκφραστεί έμπρακτα και μαζικά η ταξική αλληλεγγύη. Για να ηττηθεί η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της φασιστικοποίησης στους καταπέλτες των πλοίων, στους χώρους δουλειάς και στους κάμπους της χώρας. Για να ανοίξει ο δρόμος των νικηφόρων αγώνων!