Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Φεβ 2013

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής! Διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή την Κυριακή στην Μεγάλη Παναγιά

Σκηνικό άγριας αστυνομικής τρομοκρατίας έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στην νότιο-ανατολική Χαλκιδική και ειδικότερα στην περιοχή της Ιερισσού κατ’ εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης. Αθρόες προσαγωγές, μπλόκα και έλεγχοι στους δρόμους, εισβολές σε σπίτια, πολύωρες κρατήσεις στα αστυνομικά τμήματα με απειλές και εκφοβισμούς, λήψη αποτυπωμάτων και DNA είναι επαναλαμβανόμενα γεγονότα από την Κυριακή 24 του Φλεβάρη μέχρι και σήμερα. Με τους ίδιους στόχους τα καθεστωτικά ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλο-καναλαρχών, έβαλαν μπροστά μια συστηματική εκστρατεία λάσπης και ψεύδους για να συκοφαντήσουν τον μαζικό ειρηνικό αγώνα του λαού της Χαλκιδικής που εδώ και χρόνια παλεύει ενάντια στο εργοστάσιο του «χρυσού θανάτου». Αυτοί που αγνοούσαν επίτηδες αυτόν τον αγώνα και τις μαζικές διαδηλώσεις, αυτοί που έθαβαν στα δελτία ειδήσεων την συνεχιζόμενη αστυνομική βία ενάντια σε ανθρώπους κάθε ηλικίας , γυναίκες και παιδιά τώρα ανακάλυψαν την Χαλκιδική και τους κατοίκους που αγωνίζονται βαφτίζοντας τους «τρομοκράτες», «συμμορίτες» και «δολοφόνους»!! Κοινός στόχος τους να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των Χαλκιδικιωτών. Να τους τρομοκρατήσουν για να σταματήσουν να αντιστέκονται στα αρπακτικά της Ελντοράντο που μαζί με τον Μπόμπολα , επιχειρούν να κλέψουν τον ορυκτό πλούτο της περιοχής , καταστρέφοντας τα δάση, τα νερά, την θάλασσα και τον αέρα σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας Μαζί τους, ελεεινοί και τρισάθλιοι, τα διάφορα τσιράκια και οι υπάλληλοι τους, που σε διατεταγμένη υπηρεσία , άρπαξαν την ευκαιρία από τα γεγονότα της Κυριακής για να επιτεθούν στον λαό της Χαλκιδικής. Οι δήμαρχοι Πάχτας και Μπουτάρης και μια ομάδα δημοσιογράφων που η μόνη δουλειά τους είναι να βρίζουν και να τρομοκρατούν καθημερινά τον λαό, κάθε φορά που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ανασύρουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας από τα χρόνια των μετεμφυλιακών και χουντικών διώξεων και να στοχοποιήσουν τρεις πασίγνωστους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στην μεταλλουργία του χρυσού. Έναν από αυτούς μάλιστα, τον Λάζαρο Τόσκα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον έσυραν στον εισαγγελέα. Οι πρωτοφανείς αυτές και τρομοκρατικές διώξεις , βασίστηκαν στις υπαγορευμένες καταθέσεις τριών εργαζόμενων στην εταιρία-σεκιούριτι, που φυλάνε σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας το εργοτάξιο στις Σκουριές.
Για την ληστρική και θανατηφόρα «επένδυση» στις Σκουριές της Χαλκιδικής έχουμε γράψει επανειλημμένα στις στήλες της «Προλεταριακής Σημαίας». Η σύμβαση παραχώρησης και εκμετάλλευσης του μεταλλείου αποτελεί μια αποικιοκρατική και τριτοκοσμική συμφωνία ανάμεσα στους Καναδούς και τις ελληνικές κυβερνήσεις ( ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) με προξενητή και συνεταίρο τον μεγαλοεργολάβο Μπόμπολα. Η λειτουργία του μεταλλείου και η διαδικασία παραγωγής του χρυσού θα προξενήσει ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον και στους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη με τα πρώτα προπαρασκευαστικά έργα , φάνηκε το μέγεθος της επερχόμενης καταστροφής. Οι μπουλντόζες και τα αλυσοπρίονα της εταιρείας έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι του δάσους στον Κάκαβο ενώ αστυνομία και υπάλληλοι ασφαλείας έχουν μετατρέψει την περιοχή σε απαγορευμένη ζώνη για τους κατοίκους.
Οι υπερασπιστές της θανατηφόρας επένδυσης και η εταιρία έχει βάλει μπροστά τους εργαζόμενους που πιεσμένοι από την ανεργία έχουν βρεθεί απέναντι στην θέληση των κατοίκων. Το πρόβλημα της ανεργίας για ορισμένες περιοχές της ανατολικής Χαλκιδικής με μεταλλευτική παράδοση πράγματι είναι υπαρκτό και οξυμένο. Το κίνημα ενάντια στην μεταλλουργία πρέπει να αποφύγει να πέσει στην παγίδα της τυφλής αντιπαράθεσης με τους μεταλλωρύχους. Να προσπαθήσει να τους πείσει πως οι χρυσοθήρες δεν θα λεηλατήσουν μόνο τον ορυκτό και φυσικό πλούτο της περιοχής. Με τον ίδιο αρπακτικό τρόπο θα εκμεταλλευθούν και την εργασία των ανθρώπων δίνοντας τους ψίχουλα για να αναλώσουν την ζωή τους στον βωμό του κέρδους. Τώρα τους δείχνουν το καρότο αλλά αύριο , όταν –όπως σχεδιάζουν-ξεμπερδέψουν με το κίνημα των κατοίκων θα αλλάξουν πολιτική και θα μετατρεψουν το μεταλλείο σε σύγχρονο Νταχάου.
Το κίνημα αντίστασης των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού στις Σκουριές αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό ραγδαία μιας και άρχισε να γίνεται κατανοητό στον κόσμο το μέγεθος της καταστροφής που επέρχεται. Σε πείσμα των προσπαθειών της εταιρίας να διασπάσει και να υπονομεύσει τον αγώνα με υποσχέσεις, εξαγορές, χορηγίες κάθε είδους και την ανοικτή τρομοκρατία. Το κίνημα είναι μαζικό, αγκαλιάζει το σύνολο σχεδόν των κατοίκων και έχει διευρυνθεί σε ολη την Χαλκιδική. Οι διαδηλώσεις στην Ιερισσό, στην Μεγάλη Παναγιά, στον Πολύγυρο, οι εκδηλώσεις σχεδόν σε όλη την Χαλκιδική συγκεντρώνουν κάθε φορά χιλιάδες κατοίκους. Κάθε ηλικίας και κομματικής τοποθέτησης. Παράλληλα το κίνημα αλληλεγγύης ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα αναπτύσσεται και η διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χιλιάδων ανθρώπων υπήρξε μια κορυφαία στιγμή τον περασμένο Νοέμβρη. Αυτό ακριβώς το κίνημα που φουντώνει ημέρα με την ημέρα προσπαθούν να κτυπήσουν με την τρομοκρατία και την συκοφαντία οι υπερασπιστές των Καναδών και Ελλήνων χρυσοθήρων.
Αυτοί οι τελευταίοι είναι και οι μοναδικοί ηθικοί αυτουργοί για τα γεγονότα της προηγούμενης Κυριακής στις Σκουριές. Οι κάτοικοι έχουν αποδείξει πως ξέρουν να αγωνίζονται ανοικτά, μαζικά και επίμονα. Γνωρίζουν πως η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα του αγώνα τους θα προέλθει από την μαζικότητα και την πλειοψηφική δυναμική του. Γνωρίζουν πως τέτοιοι αγώνες στην Ελλάδα αλλά και παντού στον κόσμο είναι μακροχρόνιοι, δύσκολοι και χρειάζονται να πατάνε γερά στα πόδια τους, να κλιμακώνονται με βάση το γενικό επίπεδο της λαϊκής συνείδησης και να κρατάνε δυνάμεις για παρατεταμένες μάχες. Δεν χρειάζονται αυτόκλητους σωτήρες και απρόσκλητους αντιπροσώπους του αγώνα τους. Ούτε πρακτικές που μπορεί να αφήσουν έκθετο το κίνημα σε επιθέσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν σε αυτήν την φάση που η κινητοποίηση αναπτύσσεται και χρειάζεται να μαζικοποιηθεί και άλλο. Οι κάτοικοι με τις επιτροπές αγώνα έχουν δείξει μέχρι τώρα ένα αξιοζήλευτο επίπεδο ωριμότητας και αποφασιστικότητας. Και σε πείσμα της τρομοκρατίας και της καταστολής θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι την ματαίωση της θανατηφόρας «επένδυσης» και την τελική νίκη.