Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Φεβ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

Δελτίο Τύπου
9.2.2013
Με προκλητικό τρόπο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα της διοικητικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ, για τους βασανισμούς των συλληφθέντων, που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Το πόρισμα-πρόκληση, απορρίπτει όλες τις καταγγελίες περί βασανισμού των συλληφθέντων, αποδίδοντας τον «τραυματισμό» τους, στη συμπλοκή «σώμα με σώμα», κατά την στιγμή της σύλληψης. Τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που στηρίχθηκε το πόρισμα ήταν τόσο σαθρά, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων απ’ τους παρευρισκόμενους, στη συνέντευξη τύπου, δημοσιογράφους. Ακόμα και συντάκτες, του αστυνομικού ρεπορτάζ, έκαναν λόγο, για κουκούλωμα και κοροϊδία.
Η απόφαση αυτή, είναι επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, όπου μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της φασιστικοποίησης που ακολουθεί, επιδιώκει ν’ αποστείλει ένα ακόμα μήνυμα προς το λαό: Πως οι μηχανισμοί καταστολής του συστήματος, έχουν το δικαίωμα, όχι μόνο να βασανίζουν, αλλά και να απενοχοποιούνται γιαυτό. Στο πρόσωπο των νεαρών συλληφθέντων, κι ανεξάρτητα απ΄ το γεγονός ότι οι ληστείες τραπεζών, δεν έχουν καμία σχέση με την αντίσταση και τον αγώνα ενάντια στο σύστημα και την πολιτική του, «νομιμοποιείται» το δικαίωμα των μηχανισμών καταστολής, στο βασανισμό.
Σύμφωνα με την ίδια λογική, είχαμε και την πρόσφατη αθώωση των αστυνομικών, που είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον Κύπριο φοιτητή, Αυγουστίνο Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, το 2006 (υπόθεση «ζαρντινιέρα»), την ανυπαρξία…. ενόχων για τους βασανισμούς συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, την απόλυτη «ελευθερία» των ΜΑΤ να επιτίθενται σε διαδηλώσεις, να εισβάλουν σε στέκια ή σε εργασιακούς χώρους απεργών, που έχουν επιστρατευτεί. Και τα δεκάδες ατιμώρητα περιστατικά βασανισμού μεταναστών, στα διάφορα αστυνομικά τμήματα.
Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει την κατεύθυνση της φασιστικοποίησης, αποθρασύνοντας τη δράση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στον «εχθρό – λαό». Την ίδια στιγμή μάλιστα που η πολιτική αυτή, γεννά και καλύπτει, τα μαχαιρώματα μαθητών και τις δολοφονίες μεταναστών, απ’ τους νεοφασίστες-νεοναζί, του παρακράτους. Η κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία και καταστολή, συνολικά η πολιτική της φασιστικοποίησης, απαιτείται προκειμένου να επιβληθεί «δια πυρός και σιδήρου», η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που επιβάλουν τα μνημόνια των ιμπεριαλιστών και του ντόπιου κεφαλαίου, απαιτείται προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις του λαού και να ισοπεδωθούν και τα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματά του.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να μη δείξει καμιά ανοχή στα φαινόμενα κρατικής βίας και καταστολής, να μη νομιμοποιήσει τους βασανισμούς, καταδικάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας και την πολιτική της φασιστικοποίησης. Καλεί το λαό να δώσει την απάντηση του, με τη καθημερινή του δράση, μέσα απ’ την οργάνωση των αγώνων, σε κάθε γειτονιά, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στους δρόμους της αντίστασης, για την ανατροπή της πολιτικής που επιβάλει τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.