Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

16 Φεβ 2013

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν

Η επιστράτευση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των ναυτεργατών πριν λίγες μέρες και η ένταση της τρομοκρατικής δράσης των ροπαλοφόρων των ΜΑΤ κάνουν ολοφάνερη τη στρατηγική έντασης του δόγματος «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων κολαούζων της, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει την όλο και πιο δεξιά μετατόπιση του αστικού πολιτικού σκηνικού και μάλιστα σε ακροδεξιές θέσεις.
Σίγουρα δεν πρόκειται για μια πρόσκαιρη πολιτική τακτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά είναι κάτι πιο μόνιμο. Η αχαλίνωτη επίθεση στον εργαζόμενο λαό, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και το σπρώξιμο εκατομμυρίων ανθρώπων στην πείνα και την εξαθλίωση, δεν μπορεί παρά να συνοδευτεί και με ανάλογη πολιτική συμπεριφορά τρομοκράτησης των εργαζομένων και όλων των αγωνιζόμενων κομματιών του λαού και της νεολαίας.
Σήμερα, οι άνεργοι είναι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή είναι η καινούρια πραγματικότητα. Οι μισοί εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, συνεπώς και το όποιο εισόδημα είχαν, και οι άλλοι μισοί που εργάζονται αμείβονται με μισθό πείνας. Η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό –είναι κι αυτό ολοφάνερο- δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε καλό στον κόσμο του μόχθου και στη νεολαία παρά μόνο πείνα και βάσανα. Αυτόν τον κόσμο φοβούνται και επιχειρούν να τον τρομοκρατήσουν για να κερδίσουν χρόνο.
Οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους αντιστέκονται και οργανώνουν απεργιακές κινητοποιήσεις και αντιστάσεις και αντιμετωπίζονται από τους τρεις συγκυβερνώντες με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, με πολιτική και κρατική τρομοκρατία.
Με εντολή του Α. Σαμαρά τα ΜΑΤ εισβάλλουν μέσα στη νύχτα στο αμαξοστάσιο του Μετρό για να συλλάβουν απεργούς. Δικαστές συνεδριάζουν εκτάκτως μέρα Κυριακή 27 Γενάρη και κρίνουν την απεργία στα ΜΜΜ παράνομη και επιστρατεύουν τους απεργούς. Και πάλι με εντολή του πρωθυπουργού στέλνονται τα ΜΑΤ στα λιμάνια και εισβάλλουν στα πλοία την περασμένη Τετάρτη, λίγες ώρες πριν ξημερώσει και αναγκάζουν τα πλοία να κάνουν δρομολόγια, ενώ οι δικαστές και πάλι βγάζουν την απεργία των ναυτεργατών παράνομη και επιστρατεύουν τους απεργούς.
Αναλόγου τρομοκρατικού χαρακτήρα είναι και η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στις δυνάμεις της Αριστεράς. Ο Α. Σαμαράς εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ με το σύνθημα –ανάμεσα και σε άλλα- «ενάντια στην ασυδοσία των απεργιών και της αριστεράς» και ότι θα είναι «ο εγγυητής της αστικής νομιμότητας».
Είναι πλέον ολοφάνερο πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο περισσότερο επιτίθενται και τσακίζουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού τόσο περισσότερο οδηγούνται σε ακροδεξιές θέσεις και συμπεριφορές.
Στους άμεσους στόχους τους είναι και η κατάργηση των απεργιών, να βάλουν δηλαδή τέτοιους όρους που η κήρυξη της απεργίας να είναι δύσκολα πραγματοποιήσιμη. Αποκαλυπτική ως προς αυτό είναι η συζήτηση που έγινε στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη 6 Φλεβάρη. Την αρχή έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ όταν, αναφερόμενος στην απεργία των ναυτεργατών, φανέρωσε την πραγματική επιδίωξη των κομμάτων της συγκυβέρνησης λέγοντας «υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που έχουν στα χέρια τους τόση δύναμη, που μπορούν να συντρίψουν την εθνική οικονομία και να δούμε αν θα βάλουμε εκεί περιορισμούς στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, στο τι σημαίνει απαρτία (ζήλεψε το άρθρο 4) στο με ποια πλειοψηφία θα πρέπει να παίρνονται αυτές οι αποφάσεις». Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου ο οποίος υποστήριξε ότι η σύλληψη αυτή είναι του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε, «η προτροπή μας προς την κυβέρνηση είναι να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει συνολικά το καθεστώς με τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και την ελάχιστη εξυπηρέτηση που πρέπει να θεσπιστεί για τους πολίτες πρέπει να είναι προτεραιότητα απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής». Τη στήριξη και της ΔΗΜΑΡ στον επερχόμενο νόμο εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της Ν. Τσούκαλης ο οποίος επισήμανε πως «οι μέθοδοι και τα εργαλεία τα οποία μέχρι πρότινος γνωρίζαμε και χρησιμοποιούσαμε απλόχερα, δυστυχώς πρέπει να αναθεωρηθούν».
Η τακτική της αποκαλούμενης «μηδενικής ανοχής» που επιδεικνύει η κυβέρνηση όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα αποθρασύνει όλο και περισσότερο την αστυνομική αγριότητα και βαναυσότητα. Σε πρόσφατες τηλεοπτικές δηλώσεις –συχνές ανάλογου περιεχομένου- ο Ν. Δένδιας αναφέρει πως «ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το ’74-’75 μέχρι σήμερα». Και πώς θα κλείσουν αυτοί οι λογαριασμοί; Με τον άγριο ξυλοδαρμό και την εξευτελιστική δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Τα βασανιστήρια που υπέστησαν από τις αστυνομικές αρχές και τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Πρόκειται για μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τις εργαζόμενες μάζες, επικίνδυνη για το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Ο πρόσφατος ξυλοδαρμός μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και η σύλληψη 35 από αυτούς, η κράτησή τους στην ασφάλεια και στα δικαστήρια στη συνέχεια κάνουν όλο και πιο φανερή την ένταση και την έκταση της κρατικής τρομοκρατίας. Την εμφάνιση φασιστικοποίησης της εργασιακής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Να αντισταθούμε και να αποτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις.