Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Φεβ 2013

Από την συζήτηση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 27 Γενάρη στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση, η κατάσταση του κινήματος, οι εργατικοί αγώνες και η κρατική καταστολή και ο αναζητήθηκαν οι τρόποι που η Πρωτοβουλία θα παρέμβει σε όλα τα επίπεδα.
Η ανταπόκριση αγωνιστών νεολαίων, εργαζόμενων, ανέργων του κόσμου στην πρόσκληση της ΠΑΑΣ, ήταν σημαντική και αριθμητικά και ποιοτικά. Με συμμετοχή σε όλη τη διαδικασία, με τους προβληματισμούς, με γόνιμες προτάσεις για το από δω και πέρα, που πατούσαν στην γνώση της πολιτικής πραγματικότητας και τις δυσκολίες που δημιουργεί, έγινε μια ελπιδιφόρα αρχή.
Η εισήγηση με ξεκάθαρο τρόπο ανέλυσε:
• Την πολιτική πραγματικότητα που οι ιμπεριαλιστές με τους οικονομικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς σχηματισμούς τους, διαμορφώνουν στον κόσμο και στην χώρα μας, τα αδιέξοδα, τις αντιφάσεις τους, την όξυνση των ανταγωνισμών τους και το ενδιαφέρον τους για διεύρυνση και διαιώνιση της κυριαρχίας τους στη χώρα μας και στην περιοχή, τους κινδύνους που δημιουργούν για τον λαό.
• Τις βάρβαρες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της ξενόδουλης συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που στοχεύουν στην απόλυτη εξαθλίωση του λαού, στην κατάργηση όλων των δικαιωμάτων που συνδέονται με την δουλειά, μισθό, ασφάλιση, περίθαλψη, σύνταξη, την φοροληστεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

• Την κατάσταση του εργατικού λαϊκού κινήματος, την υπονόμευση των αντιστάσεων, την αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης, τις αιτίες, τις απόψεις, τις ιδεολογίες της ήττας και του καπιταλιστικού μονόδρομου. Οι εστίες αντίστασης που ξεπηδούν, αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή σε πλήρη ανάπτυξη, η αστική δικαιοσύνη να κρίνει παράνομες τις απεργίες, αγωνιστές να συλλαμβάνονται και να καταδικάζονται, η επιστράτευση των απεργών, οι μεγαλοδημοσιογράφοι να προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους αγώνες και να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα απέναντι στους απεργούς και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να αναζητούν ρόλο διαπραγματευτή και ξεπουλήματος του αγώνα.
• Την ευθύνη των δυνάμεων που αναφέρονται στην αριστερά, που προτείνουν «αριστερές διεξόδους», αποπροσανατολίζουν τον λαό από τους στόχους που πρέπει να έχει η πάλη του, καλλιεργώντας αυταπάτες για εύκολες και άμεσες λύσεις. Με τον ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο «υπεύθυνο», να ανησυχεί που υποχωρούν οι εκλογικές αυταπάτες, να προτείνει πολιτική σαν του Ομπάμα, να αναζητά ρόλο στην αριστερή διακυβέρνηση και να αρκείται στην «αλληλεγγύη για όλους». Με το ΚΚΕ να περιμένει την αλλαγή των συσχετισμών για την λαϊκή εξουσία, με την αντεπίθεση σε πρώτο πλάνο, χωρίς εμπιστοσύνη στον λαό, υποτιμά τις αντιστάσεις και τους αγώνες, αρκείται στις ασφαλείς και ελεγχόμενες συμμαχίες με τα σχήματά του και περιμένει ... να διορθωθεί ο λαός, να ψηφίσει, να κάνει λαϊκή εξουσία χωρίς την ανατροπή του συστήματος της εξάρτησης.
• Τα «μεταβατικά αιτήματα», διαγραφή μερική, ολική, εργατικός έλεγχος, εθνικοποιήσεις τραπεζών που προβάλλονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμφωνούν με μικρές διαφορές όλοι τους, που τα παρουσιάζουν τόσο λογικά, είναι στην λογική της διαχείρησης της κρίσης στο καθεστώς της εξάρτησης. Με τον αντιεξουσιαστικό χώρο να καλλιεργεί αυταπάτες για αντι-δομές και αυτοδιαχείρηση μέσα στον καπιταλισμό, στα πλαίσια της εξαρτημένης από τον ιμπεριαλισμό εξουσίας.
Απένατι σε αυτές τις κατευθύνσεις η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, με όλες της τις δυνάμεις, θα δυναμώσει μέσα λαό, όπου ζει, δουλεύει, σπουδάζει, όπου αυτός δέχεται την επίθεση, την κατεύθυνση της μαζικής ταξικής πάλης απέναντι στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας, της διαχείρησης του καπιταλιστικού συστήματος, της αριστερής διακυβέρνησης. «Για να απεγκλωβιστεί ο λαός από τις κυβερνητικές λύσεις και να δυναμώσει ο λαϊκός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας, να συγκροτηθεί ένα μέτωπο ενάντια σε όλα αυτά που προέρχονται από την επίθεση, που θα αναδείξει την δυνατότητα σύγκρουσης, για να ανοίξει ο δρόμος για το πέταγμα των ιμπεριαλιστών και των σχηματισμών τους, την αναμέτρηση του λαού με το σύστημα».
Πολλές τοποθετήσεις και προτάσεις για τις παρεμβάσεις στα κεντρικά ζητήματα που άνοιξαν και θα ανοίξουν, όπως σσε, εργατικοί αγώνες, αγώνες κατοίκων (Χαλκιδική, Ευκαρπία), καταστολή, φασιστικοποίηση, για συσκέψεις θεματικές με ζητήματα που αφορούν το λαό και την καθημερινή ζωή του συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, δημοκρατικά δικαιώματα κλπ, για την ενδυνάμωση των αντιστάσεων που ξεσπούν, την συμμετοχή στις πρωτοβουλίες κατοίκων στην κατεύθυνση της λαϊκής αυτοοργάνωσης.
Να μπορέσουμε να κάνουμε κάθε γειτονιά, κάθε δρόμο, κάθε πλατεία, τόπο αντίστασης, αγώνα και αλληλεγγύης για ανεξαρτησία, δουλειά, δημοκρατία, γιατί
Εμείς οι ίδιοι με τα χέρια μας
Με το μυαλό μας με την πράξη
Αν δεν αλλάξουμε την μοίρα μας
Ποτέ της δεν θα αλλάξει. 


Η συζήτηση τέλειωσε με την εκλογή 12μελούς συντονιστικού, που θα συνεδριάζει τακτικά, οι συνεδριάσεις θα είναι ανοιχτές και θα ανακοινώνονται. Πρώτη συνεδρίαση την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 3 μμ, στο στέκι ΣΦΕΝΤΟΝΑ, για να προγραμματιστούν οι δράσεις του επόμενου διαστήματος με βάση την συζήτηση.