Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Φεβ 2013

ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΑΝΤ
ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας από την επίσκεψη του Ολάντ. Ο Ολάντ είναι εκπρόσωπος του γαλλικού ιμπεριαλισμού που αιματοκυλά τους λαούς της Αφρικής για την εδραίωση των οικονομικών και πολιτικών του συμφερόντων και την ισχυροποίησή του στα πλαίσια του ανταγωνισμού του με τους άλλους Ευρωπαίους αλλά και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.
Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επίσκεψή του στην Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι άμεση παρέμβαση σε βάρος του λαού μας, δήλωση στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά και στόχο έχει την προώθηση των γαλλικών οικονομικών συμφερόντων και γεωπολιτικών επιδιώξεων στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή.
Η Γαλλία ως μια από τις ισχυρότερες χώρες της Ε.Ε. και του πλανήτη, παρά τον ανταγωνισμό της με τις ΗΠΑ και με τους συνεταίρους της Γερμανούς, δεν υποστηρίζει απλά τις πολιτικές εξαθλίωσης του λαού μας και ξεπουλήματος της χώρας μας. Είναι από αυτούς που τις επιβάλλουν. Σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία και το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι δηλώνοντας την ευαρέσκειά τους για τις προόδους τις ελληνικής οικονομίας. Μια οικονομία από την οποία τα γαλλικά συμφέροντα πρέπει να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν.
Σε τίποτα λοιπόν δεν θα πρέπει να ελπίζει ο λαός από αυτήν την επίσκεψη. Πρέπει να καταγγείλει και τον Ολάντ όπως κατήγγειλε την Μέρκελ, όπως καταγγέλλει και τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές σαν υπεύθυνους της σφαγής των λαών, του μοιράσματος του κόσμου και της δικής του εξαθλίωσης. Να καταγγείλει το ντόπιο κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό του προσωπικό, την κυβέρνηση Σαμαρά με τους κολαούζους της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική κατ’ εντολήν της τρόικα.
Να συμμετάσχει τη μέρα της πανεργατικής απεργίας στις διαδηλώσεις φωνάζοντας ότι δεν έχει ανάγκη από κανέναν προστάτη, ότι θα αντισταθεί στην παραπέρα εξαθλίωσή του, θα διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή, θα παλέψει για να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές και για μια χώρα απαλλαγμένη από τα κάθε είδους ιμπεριαλιστικά δεσμά. Για να γίνει κυρίαρχος στη ζωή του και τη χώρα του. Να φωνάξει ότι τίποτα δεν τον χωρίζει με τους άλλους λαούς της περιοχής αλλά και όλου του πλανήτη και πως όλοι μαζί θα πρέπει να αγωνιστούν κατά των ιμπεριαλιστών καταστροφέων τους.
Ανεπιθύμητος λοιπόν και ο Ολάντ, καμιά υποταγή στις επιδιώξεις κανενός ιμπεριαλιστή.
Πάλη για να σταματήσουν οι βάρβαρες πολιτικές, αγώνας για έξοδο από Ε.Ε., ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό σχηματισμό.
Αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική αλληλεγγύη με όλους τους λαούς της περιοχής.