Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Απρ 2012

«Θα σας εξαφανίσουμε!»

1
Γιατί να μη μας προβληματίζει και το προβλέψιμο όταν επιβεβαιώνεται και, κυρίως, όταν επιβεβαιώνει; Και, εν πάση περιπτώσει, πώς γίνεται να ξεμπερδεύεις με σκώμματα και άλλες ευκολίες άμα πρόκειται για λαό; (Και οι μικροαστοί λαός είναι.)

Λέω, για ποιον λόγο «μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ» (μόνο ή «μόνο» 236.151 άτομα, δεν έχει και μεγάλη σημασία) βούτηξαν οικειοθελώς και υπερηφάνως στην τροϊκανή κολυμπήθρα τού Βενιζέλου χωρίς καν να έχουν στεγνώσει οι τζίφρες, τα σάλια και τα αίματα στο δεύτερο μνημόνιο; Μήπως δεν είναι και αυτοί κομμάτι τής μάζας των μεσοστρωμάτων που την ξεπάστρεψαν τα μνημόνια; Μήπως φρονούν ότι πατούν γερά πάνω στα χαλάσματα; Νομίζουν ότι κάποιοι άλλοι μικροαστοί –οι ενοχλητικοί γείτονες, οι αντιπαθητικοί συνάδελφοι, οι ανταγωνιστικοί μικρολιανέμποροι– είναι εκείνοι που ξέπεσαν και ότι αυτοί καθάρισαν; Για ποιον λόγο ψήφισαν με «νωπή την εντολή» τής Λαγκάρντ περί «απαραίτητης κοινωνικής αποδοχής» των αντικοινωνικών μέτρων; Γουστάρουν βίτσα; Για το προγραμματισμένο και διατυμπανισμένο νέο κούρεμα (κροατικού στυλ τώρα) του μισθολογικού κόστους, δεν πήρε το αυτί τους; Γιατί συντήρησαν την ψευδαίσθηση συμμετοχής τους στην πολιτική εξουσία; Γιατί δεν απαγκιστρώθηκαν από την αυταπάτη τής «σιγουριάς και ασφάλειας» η οποία φέρνει τους Βενιζέλους σε θέση να εμπεδώνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που οι ίδιοι οι Βενιζέλοι διασπείρουν στην εργασία, στην ασφάλιση, στην υγεία, στην κοινωνία, στη δημοκρατία, στη χώρα – γιατί; Μήπως δεν τους έπεισε η Αριστερά μας; – και ποια απ' όλες;

2
«Θα... απασφαλίσουμε τη βόμβα του μεταναστευτικού!» – από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων ο Χρυσοχοΐδης πέταξε την κρότου-λάμψης μέσα σε τουλάχιστον 236.151 σπίτια μικροαστών, όχι απαραιτήτως πασοκτζήδων, τάχα μιλώντας για την ευταξία στην Αθήνα και δήθεν σοβαρά σοβαρά, με το κύρος τού ειδικού περί τον βούρδουλα.

Αφορούσε, βέβαια, τους μετανάστες αυτή η δήλωσή του – ότι επάνω τους θα εφαρμοστεί σχέδιο... ανάπλασης (στρατοπέδων συγκέντρωσης) και κατόπιν η πόλη, καλοσκουπισμένη από τα ίχνη τού τριτοκοσμικού παρακατιανού προλεταριάτου, τα τόσο αταίριαστα με την... ευζωία των φαλιρισμένων υπηκόων τής αποικίας, ελεύθερη πια θα ανασάνει όπως ανασαίνουν –εμπρός, μαρς!– τα παστρικά στρατόπεδα. (Να, δηλαδή, τι θα ανασαίνει, στάνταρ, στο εξής η Αθήνα: μόνο τα δημοκρατικότερα και αποτελεσματικότερα αστυνομικά τοξικά αέρια, του κουτιού όνομα και πράμα – όχι ότι θα τα γλιτώσουν οι μετανάστες, μαντρωμένοι στα κλουβιά των κανονικών στρατοπέδων ανά την Ελλάδα).

Όμως το γλωσσικό λάθος –εδώ στο ρήμα– πάντα λέγει τα αληθή, ακόμα και όταν το διαπράττει επαγγελματίας υπουργός: θέλουν να ξαποστείλουν και τους ντόπιους στον αγύριστο, να μας... μεταναστεύσουν – ήδη όχι μόνο... απασφαλίστηκε η βόμβα τους, εξερράγη κιόλας, μας πήρε και μας σήκωσε το ωστικό κύμα: η ανεργία τούς νεώτερους τους προσγειώνει στην αποδημία και στην εκδημία παραχώνει τους μεγαλύτερους. (Να και δεύτερο στάνταρ: η φτώχεια σκοτώνει και θα σκοτώνει και θα σκοτώνει – εντελώς αδιάφορη για τη ράτσα τού κάθε φτωχού.)

3
Ενοχλούμε οι άνεργοι – περιφερόμαστε ασκόπως. Ακόμα και στα λαγούμια τού μετρό μάς στραβοκοιτάζουν οι ρεκλάμες των τραπεζών, αποστρέφει από εμάς το βλέμμα του το επιτόκιο του 5% σε λογαριασμούς των... 50.000 ευρώ. (Τι είναι 50.000 ευρώ; Η αποταμίευση ενός μέσου εργαζομένου που κυκλοφορεί με τρένο στην Αθήνα... Τέτοια η διαφημιστική πρόκληση.) Τα ρούχα μας δεν δικαιούνται μια λιακάδα στη Σταδίου, λερώνουν το μάτι τού τραπεζίτη, η φάτσα μας προσβάλλει τα δικαιώματα των κοστουμιών του.

Έχουν βαλθεί να μας κάνουν, Έλληνες και ξένους, είτε έτσι είτε αλλιώς, άφαντους. (Και τι θα πάθουμε! Θα μας εξαφανίσουν από προσώπου αθηναϊκής γης και δεν θα προλάβουμε να χαρούμε τα τραμ, τα ποδήλατα, τα δέντρα και τις ανέμελες βόλτες των χαμογελαστών τραπεζιτών στην Πανεπιστημίου και στην Πατησίων – όλοι τους δρόμοι παλιοί, αλλά πλέον «πρότζεκτ» τού Ιδρύματος Ωνάση, διασήμων αρχιτεκτόνων, του Παπαδήμου, του Καμίνη, του Σαμαρά, δρόμοι που μεθοδεύεται να απαλλαγούν από την περιττή ανθρωπίλα μας, από εργαζόμενους, από απεργούς, από διαδηλωτές, από εργάτες, ακόμα και από μικροαστούς...)