Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Απρ 2012

Θεσσαλονίκη
Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών

Με ταμπλό και έκθεση φωτογραφίας, αφίσα και προκήρυξη η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών πραγματοποίησε παρέμβαση στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ Νεάπολης, προπαγανδίζοντας το δρόμο του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα απέναντι στους τροϊκανούς και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό, που ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε κοινωνική μέριμνα για τους ανέργους, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και οδηγώντας χιλιάδες εργαζομένων στην εξαθλίωση και την απελπισία. Η δουλειά και η αξιοπρέπεια όμως είναι δικαιώματα, δικαιώματα που πρέπει και μπορούμε να διεκδικήσουμε στους δρόμους της αντίστασης και πάλης, τους δρόμους του δικού μας δίκαιου, αυτού του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη. Οι παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας ενάντια στην ανεργία θα συνεχιστούν προγραμματισμένα στα καταστήματα του ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ και τις πλατείες των συνοικιών μας, ορθώνοντας ανάστημα στο μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν.
Αγωνιστές της Πρωτοβουλίας βρέθηκαν στο χώρο κατάληψης στο ΣΜΑ Ευκαρπίας στην αρχή και μετά σ’ όλη την Ευκαρπία και με προκήρυξη και προσωπικές συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής τόνιζαν ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μπλοκάρει τους σχεδιασμούς της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο δρόμος του επίμονου αγώνα, ο δρόμος της ενεργού συμμετοχής όλων μας στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται για να φύγουν τα σκουπίδια από τα σπίτια μας.
Τέλος, μετά την τελευταία επιχείρηση διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε καταναλωτές που είχαν απλήρωτα τιμολόγια και χαράτσι, η Πρωτοβουλία δραστηροποιήθηκε έτσι ώστε να μη μείνει κανένα από τα μέλη της, κι όχι μόνο, χωρίς ρεύμα, κανένα μόνο. Ετσι, σε γνωστές περιπτώσεις διακοπής, η απάντηση ήταν συλλογική και άμεση από τους κατοίκους της γειτονιάς και το ρεύμα επανασυνδέθηκε. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και παρέμβαση σε καταστήματα της ΔΕΗ σε συνεργασία με τις Πρωτοβουλίες κατοίκων του Ευόσμου, του Ωραιοκάστρου και της Τούμπας. Απαιτήθηκε η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος χωρίς κανένα τέλος, να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές, να μην κόβεται κανενός το ρεύμα για οικονομικούς λόγους και να καταργηθεί το χαράτσι. Στη ΔΕΗ Αισώπου η μαζική παρέμβασή μας ενόχλησε και η απάντηση, εκτός από τις δηλώσεις αναρμοδιότητας για τα κοψίματα, την άρνηση να αποσυνδέσουν το χαράτσι από την κατανάλωση και τα διάφορα ασύστατα της πραγματικότητας, ότι τελικά κι όταν πληρώνεις μόνο το ρεύμα τα λεφτά πάνε και στο χαράτσι, ήταν να φωνάξουν την αστυνομία και τα ΜΑΤ.
Ο λαός μας καθημερινά βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση, το πρόβλημα πια δεν είναι ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι, είναι ότι δεν έχει πια να πληρώσει και το ρεύμα, έτσι το πρόβλημα γενικεύεται και παίρνει νέες διαστάσεις. Η μοναδική απάντηση στις μεθοδεύσεις και την τρομοκρατία της κυβέρνησης βρίσκεται στη μαζικοποίηση της αντίστασης και στην πολιτική κίνηση του λαού ενάντια στη βάρβαρη επίθεση ΕΕ και ΔΝΤ. Η Πρωτοβουλία μας αγωνιζόταν και θα συνεχίσει να αγωνίζεται χωρίς ψευδαισθήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί ξέρουμε ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε και ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε.