Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Απρ 2012

Επιτυχημένη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Ανιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Ενισχύουμε τους αγώνες ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική επίθεση
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε αρκετός κόσμος την πρώτη δημόσια εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε στο θέατρο Ακροπόλ. Ενδιαφέρον το οποίο πήγαζε από τις ίδιες τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα από το βάθεμα της επίθεσης του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης και την προσπάθεια επεξεργασίας της νέας κατάστασης και απάντησης από τη μεριά των εργαζομένων και των λαϊκών δυνάμεων, ζητήματα στα οποία επικεντρώθηκαν οι τοποθετήσεις των δύο οργανώσεων που πήραν την πρωτοβουλία συγκρότησής της, αφήνοντας, μάλλον, απογοητευμένους όσους περίμεναν να ακούσουν για εκλογικές συνεργασίες ή για διερευνήσεις κομματικής ενότητας των δύο μ-λ 30 χρόνια μετά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις συναγωνιστών, συντρόφων, ανένταχτων αγωνιστών και αριστερών σχημάτων που τοποθετήθηκαν μετά, θέτοντας τα πολιτικά ζητήματα στα οποία πρέπει να εστιάσει η πρωτοβουλία, να αναδείξει και, κυρίως, να αναλάβει δράση. Στη διαφορετική λογική που οφείλει να εμφυσήσει στο κίνημα μέσα από τη συμμετοχή της στους αγώνες του λαού μας, στην ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης και πάλης ενάντια στην εξάρτηση της χώρας και στον αγώνα για δουλειά, ειρήνη, ελευθερία.
Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού όποιος θέλει να δει την πραγματικότητα και την κρισιμότητα της εποχής που ζούμε καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για κάτι διαφορετικό, για ενωτικά τεχνάσματα και εκλογικά κόλπα που χρόνια τώρα ταλανίζουν το χώρο της Αριστεράς, μιας και η επίθεση θα συνεχίσει αμείωτη πριν και μετά τις όποιες εκλογές. Και η ανάγκη για τη συγκρότηση του μετώπου αντίστασης, κοινής δράσης και μαζικού αγώνα που θα βάλει φρένο σε αυτή την κατάσταση βαραίνει σε όποιους αντιλαμβάνονται αυτό το καθήκον και θέλουν να συμβάλουν σε αυτό. Καθήκον το οποίο, όπως επισημάνθηκε, πρέπει να έχει επίγνωση των δυσκολιών, της έκτασης και του βάθους της μάχης που θα δοθεί τα επόμενα χρόνια αλλά και θα αντλεί δύναμη από την ταξική πάλη που διεξάγει και θα εντείνει ο λαός μας το επόμενο διάστημα.
Οπως ήταν φυσικό, η συζήτηση ανέδειξε και διαφορετικές προσεγγίσεις, επιφυλάξεις και στοχοθετήσεις. Ομως, κοινός τόπος υπήρξε ότι αυτές θα πρέπει να τίθενται δημόσια και να συζητιούνται σε κάθε περίπτωση μέσα σε ανοιχτές διαδικασίες που πρέπει να διασφαλίσει η Πρωτοβουλία. Θέματα τα οποία μαζί με άλλα οργανωτικά ζητήματα θα τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όσο η Πρωτοβουλία θα αρχίσει να συγκροτείται και να παίρνει υπόσταση, διαδικασία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την πολιτική της μορφοποίηση.
Η ενεργός συμμετοχή σε αυτή την πρώτη συνάντηση από ένα φάσμα ομιλητών που περιελάμβανε από μαθητές και φοιτητές μέχρι εργαζόμενους και παλιούς αγωνιστές της αντίστασης μόνο ενθαρρυντικά μπορεί να ιδωθεί και αποτελεί στοίχημα για την Πρωτοβουλία να αναδείξει και να εκφράσει όλον αυτόν τον πλούτο απόψεων και ιδεών αλλά και να παραμείνει ανοιχτή, δίνοντας το λόγο και δυνατότητα έκφρασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγωνιστές και συλλογικότητες από όλες τις περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστική υπήρξε και η παρέμβαση απεργού της Χαλυβουργίας, κάνοντας την έκκληση η Πρωτοβουλία να μην υψώσει «συρματοπλέγματα» στην υπόλοιπη Αριστερά, τονίζοντας την αξία του κινήματος αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τη συνέχιση της απεργίας.
Παρακάτω δημοσιεύουμε εκτεταμένα αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ, της Πορείας Αριστερής αλλά και τεσσάρων συντρόφων, ανένταχτων αγωνιστών (στο  ιστολόγιό μας έχουν δημοσιευθεί ήδη ολόκληρες). Επίσης, δημοσιεύουμε τα κύρια σημεία από τις ομιλίες συντρόφων και φίλων που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το ίδιο θα πράξουμε και για τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν σε άλλες πόλεις το επόμενο διαστημα. Η «Π.Σ.» καθώς και οι ιστότοποι του ΚΚΕ(μ-λ) θα παρακολουθούν και θα δημοσιεύουν τις συζητήσεις και τις ζυμώσεις που θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και παραμένουν ανοιχτά στο να συμβάλουν στο διάλογο και τη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει.