Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Απρ 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Η απεργία των ναυτεργατών για άλλη μια φορά ξεσήκωσε μια εκστρατεία λάσπης από όλους τους παράγοντες του συστήματος. Από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα μέχρι τη ΔΗΜΑΡ, τους εφοπλιστές και όλους τους οικονομικούς παράγοντες, φυσικά και από τους λακέδες τους στα αστικά ΜΜΕ.
Όλοι αυτοί που καταργούν ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνουν μισθούς, στέλνουν τους εργαζόμενους στην ανεργία, που με την πολιτική τους κλείνουν μαγαζιά και ξεκληρίζουν την αγροτιά, και που για χάρη των εφοπλιστών έχουν οδηγήσει τα νησιά στην απομόνωση καμώνονται τώρα ότι νοιάζονται και για τις άπιαστες διακοπές των εργαζόμενων! Δε λένε κουβέντα όμως για την αύξηση των ναύλων λίγες μέρες πριν από τις πασχαλινές διακοπές.
Στη πραγματικότητα αγωνιούν για το ενδεχόμενο του ξεσπάσματος της λαϊκής οργής, το ξέσπασμα αγώνων από τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό στέλνουν τα ΜΑΤ ακόμη και σε συγκεντρώσεις λίγων εκατοντάδων όπως έκαναν στο Σύνταγμα τη περασμένη βδομάδα, γι΄ αυτό συκοφαντούν κάθε αγώνα και απεργιακή κινητοποίηση προσπαθώντας να διαιρέσουν το λαό και να αποτρέψουν κάθε διάθεση αγωνιστικής έκφρασης της δεδομένης αντίθεσής του στην πολιτική τους. Το στόχο αυτό εξυπηρετεί και η επίθεση απέναντι στην Αριστερά που φτάνει μέχρι στις απειλές περί «άρσης ασυλίας».
Η ανεργία, το ασφαλιστικό, οι μισθοί πείνας δεν είναι προβλήματα μόνο των ναυτεργατών, γι΄ αυτό και αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων. Κάθε εργαζόμενος, αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιαίτερα οι εργάτες των εργοστασίων που αγωνίζονται επί μήνες ακριβώς για τα ίδια, πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στους ναυτεργάτες.
Οι αγώνες όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσουν αλλά είναι ανάγκη να γενικευτούν και να πάρουν χαρακτήρα παρατεταμένης αντίστασης για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ ακόμη και των δήθεν αντιμνημονιακών τύπου Καμένου και Κατσέλη, των μαϊντανών τύπου ΔΗΜΑΡ που όλοι τους στη πραγματικότητα τη στηρίζουν χάρη των εντολέων τους από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ