Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Απρ 2012

Έξω οι φασίστες από τις σχολές!

Την Πέμπτη 29/3 οι φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη της Αθήνας βίωσαν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, χαρακτηριστική όμως των συνεπειών της κρίσης και του βαθέματος της επίθεσης. Περίπου 30 φασίστες-παρακρατικοί με κράνη και στειλιάρια εισέβαλαν αρχικά στο Μαθηματικό, όπου χτύπησαν φοιτητές, και στη συνέχεια μπήκαν στο αμφιθέατρο όπου ξεκινούσε η προγραμματισμένη συνέλευση του Φυσικού, διαλύοντάς τη. Η επίθεση αυτή έγινε από μέλη της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες», που βρίσκεται στη Φιλοσοφική. Χαρακτηριστικό είναι ότι το «κεφάλι» της συγκεκριμένης παράταξης, ο γνωστός Καραγιώργος, με καθαρά ασφαλίτικο τρόπο έδειχνε στους συμμορίτες του ποιοι φοιτητές είναι μέλη αριστερών σχημάτων και αυτόνομων συλλογικοτήτων για να τους επιτεθούν! Αποτέλεσμα, 4 φοιτητές να βρεθούν στο νοσοκομείο και αρκετοί άλλοι να είναι χτυπημένοι. Οι «Νέοι Ορίζοντες» είναι τα απομεινάρια της φοιτητικής παράταξης του Α. Σαμαρά, όσο ήταν αρχηγός της «Πολιτικής Άνοιξης», και σήμερα αναγράφουν στην αφίσα τους πως είναι «φιλικά προσκείμενοι στο ΛΑΟΣ».
Αμέσως μετά την επίθεση συγκεντρώθηκαν περίπου 300 φοιτητές κυρίως της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και της αναρχοαυτονομίας και έκαναν πορεία στην πανεπιστημιούπολη και στους δρόμους του Ζωγράφου, δείχνοντας ότι το φοιτητικό κίνημα έχει τα αντανακλαστικά για να υπερασπιστεί το άσυλο και τα όργανά του.
Αυτή η επίθεση είναι ξεκάθαρο πως σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαία! Έγινε σε μία περίοδο που ο λαός και η νεολαία βιώνει μία άνευ προηγουμένου επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, έχοντας φτάσει τον λαό στην εξαθλίωση και αφού έχει ξεπουλήσει τα πάντα, προσπαθεί να σπείρει την τρομοκρατία στα αγωνιζόμενα κομμάτια του. Γι’ αυτό και την ίδια στιγμή που οι νεοναζί μπουκάρουν στις σχολές, το σύστημα σπέρνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας, προσπαθώντας να διασπάσει την εργατική τάξη και να την αποπροσανατολίσει. Κάνει επιχειρήσεις «σκούπα» στους μετανάστες, όπως τις βαφτίζει (λες και σκουπίζει βρομιές) και στήνει στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα το άσυλο μπαίνει στο απόσπασμα και αμφισβητείται ο λαϊκός χαρακτήρας του, μιας που ολοένα και περισσότερα παπαγαλάκια επιτίθενται σε αυτό (λογοδιάρροια για μετανάστες σε ΑΣΟΕΕ-Νομική και διακίνηση ναρκωτικών, λοκάουτ στη Νομική κ.λπ.). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπαμπινιώτης όλο και συχνότερα τονίζει ότι ο νόμος-πλαίσιο πρέπει να εφαρμοστεί, καταργώντας δηλαδή και με τη βούλα τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και νομιμοποιώντας την παρουσία των μπάτσων στις σχολές.
Σε καμία περίπτωση το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί από την επίθεση των φασιστοειδών. Αντιθέτως αυτό θα είναι ο μπροστάρης για την υπεράσπιση του ασύλου και των οργάνων που το λαϊκό κίνημα κατέκτησε. Σε αυτά δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου. Οι φοιτητές και ο λαός πρέπει να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να ανασυγκροτηθούν και να τους απομονώσουν. Κρίση, παρακράτος και φασίστες πηγαίνουνε μαζί. Έτσι ενιαία το κίνημα θα τους τσακίσει!