Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Απρ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σύμφωνα με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την κατανομή ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή, ο συνδυασμός μας -όπως και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί συνδυασμοί- αποκλείεται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα με το αυθαίρετο όριο του 0,25% στις προηγούμενες εκλογές. (Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι δυνάμεις μας στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συγκέντρωσαν αθροιστικά ποσοστό 0,36% και στις αντίστοιχες του 2009 ποσοστό 0,23%.)

Για πρώτη φορά, ακόμα κι αυτά τα «ψίχουλα» ραδιοτηλεοπτικού χρόνου που μοίραζαν οι καθεστωτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θα μας δοθούν. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν αρκούνται στον καθημερινό καταιγισμό τρομοκρατικών διλημμάτων που ασκούν στο λαό μέσα από τα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη για να επιβάλουν την υποταγή του και να υφαρπάξουν την ψήφο του.
Με βαθιά αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αποκλείουν μια αγωνιστική εξωκοινοβουλευτική φωνή από τα ιδιωτικά και κρατικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Χωρίς καμία εξήγηση αρνούνται στο συνδυασμό τη μετάδοση από το εθνικό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό δίκτυο μίας προεκλογικής συγκέντρωσης και μίας συνέντευξης εκπρόσωπων του, ενώ δεν διατίθεται ούτε ο χρόνος των δύο πεντάλεπτων για την παρουσίαση των θέσεων μας. Ρυθμίσεις που ίσχυσαν στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009 χωρίς να μπαίνει το φωτογραφικό όριο του 0,25%.
Όταν τα παραπάνω σε σχέση με τον ραδιοτηλεοπτικό χρόνο έχουν δοθεί σε δεξιούς και φασιστικούς συνδυασμούς, ο αποκλεισμός μας είναι ανοιχτή επιχείρηση φίμωσης και αποκλεισμού των αριστερών αγωνιστικών δυνάμεων.
Σε επιβεβαίωση όσων καταγγέλλουμε είχαμε και μία καινούρια κυβερνητική μεθόδευση. Με μια απαράδεκτη, πρωτοφανή και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια αποκλείστηκε ακόμη και από τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, όταν οι εκπρόσωποι του συνδυασμού θέλησαν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που είχε συγκληθεί την Πέμπτη 26/4 στις 3.00 μ.μ., αρχικά δεν τους επετράπη καν να εισέλθουν στο κτίριο. Μετά από επιμονή του, εκπρόσωπος του συνδυασμού μπήκε μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης απαιτώντας να συμμετέχει και να δοθεί στο συνδυασμό χρόνος στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, απείλησε να διακόψει τη συνεδρίαση, αλλά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ επανέλαβε την καταγγελία για τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό. Μετά από αυτό, και καθώς δεν υπήρχαν ουσιαστικά αντιδράσεις από κανέναν από τους παρευρισκόμενους συνδυασμούς, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ κατήγγειλε την απαράδεκτη μεθόδευση αποκλεισμού και αποχώρησε.
Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο να εναντιωθεί μαζί μας στις συνεχείς προσπάθειες φίμωσης και πολιτικού μας αποκλεισμού.
Πέμπτη 26/4/2012