Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Απρ 2012

ΑΠΘ: Η επίθεση κλιμακώνεται
Τα περιθώρια οργάνωσης στενεύουν…

Στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου νόμου-πλαισίου, χέρι χέρι με την εντατικοποίηση, τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και τα πειθαρχικά, κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους και επιπρόσθετες αντιδραστικές διατάξεις. Συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγών και στο Οικονομικό του ΑΠΘ αυτό το όλο εκπλήξεις έτος ξεκίνησε με διαγραφές. Οι φοιτητές που συμπεριλαμβάνονται στην ειδική κατηγορία (τριτέκνων, πολυτέκνων, με ιατρικά προβλήματα), λόγω τροποποίησης των κριτηρίων, διαγράφηκαν από τους συλλόγους τους. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές, λόγω οικονομικών δυσχερειών και της ειδικής κατηγορίας, είχαν το δικαίωμα να μετεγγραφούν από τις αρχικές πόλεις όπου είχαν περάσει στις πόλεις όπου κατοικούσαν ή σπούδαζε ήδη κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους. Είχε πραγματοποιηθεί κανονικά (και με τον νόμο) η εγγραφή τους και παρακολούθησαν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου σαν όλους τους υπόλοιπους. Πάνω στο καλύτερο (εκεί δηλαδή που είχαν αρχίσει να συνειδητοποιούν τι σημαίνει φοιτητική καθημερινότητα σε καιρό Μνημονίου) το τμήμα ξανατσέκαρε τα τεφτέρια του, αναγνώρισε το... λάθος του και το διόρθωσε. Τους πέταξε εκτός σχολής. Οι φοιτητές της ειδικής κατηγορίας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 είναι γύρω στους 700 πανελλαδικώς.
Έχουμε όλοι δικαίωμα στις σπουδές. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις προσπαθούν να ανοίξουν το ζήτημα στους συλλόγους, με γενικές συνελεύσεις, παρεμβάσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, για να διεκδικήσουμε από κοινού τα αυτονόητα. Οι εξαρτημένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές της πείνας έχουν πετάξει το γάντι εδώ και καιρό στον λαό και τη νεολαία. Έχουν ρημάξει σε ένα χρόνο κατακτήσεις, δικαιώματα και ελευθερίες αιώνων. Ο αριθμός των διαγραφθέντων είναι αρκετά μεγάλος και αντίστοιχα το φοιτητικό κίνημα και οι σύλλογοι αδύναμοι ώστε να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων. Να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους και τα εργαλεία της πάλης μας. Να αποβάλουμε τις λογικές της διάσπασης και του αποπροσανατολισμού και να βάλουμε φωτιά στη λούμπα της συνδιαχείρισης. Αν σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση δεν απαντήσουμε με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, θα γραφτούμε στα βιβλία της ιστορίας ως η γενιά της υποταγής. Οφείλουμε στους εαυτούς μας να σηκώσουμε το κεφάλι και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα μέλλον που θα μας χωράει.
Για σπουδές, δουλειά, ζωή.
Απαιτούμε: Την επανεγγραφή όλων των διαγραφθέντων. Καμία διαγραφή. Κάτω ο νέος νόμος-πλαίσιο. Κάτω το πανεπιστήμιο του Μνημονίου. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.