Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Απρ 2012

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στο Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απρίλη στο Ηράκλειο Κρήτης η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για την συγκρότηση της Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στην πόλη. Καλέσματα για συμμετοχή στην εκδήλωση απηύθυναν εκτός από το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, που με έναν σταθερό τρόπο την στηρίζουν, και η Πορεία Αριστερή (σχήμα στο φοιτητικό χώρο και στην εκπαίδευση που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις).
Η εκδήλωση προπαγανδίστηκε με αφίσα και χαρτόνια που κολλήθηκαν πλατιά, καθώς και με παρεμβάσεις που έγιναν στο κέντρο, στη λαϊκή αγορά και στο πανεπιστήμιο, με προκήρυξη και ντουντούκα.
Στην προπαγάνδιση της εκδήλωσης αντιμετωπίσαμε καλό κλίμα αποδοχής και ενδιαφέροντος από τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι η πρωτοβουλία εδράζεται σε πραγματικές αναζητήσεις του, αλλά και βοήθησε να έρθομε πιο κοντά άτομα από διαφορετικές οργανώσεις.
Στη συζήτηση συμμετείχαν αρκετές δεκάδες Ηρακλειώτες, μέλη και φίλοι αλλά και ανένταχτοι αριστεροί και αρκετοί νεολαίοι.
Στις σύντομες εισηγήσεις τους οι σύντροφοι από τις δύο οργανώσεις περιέγραψαν το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και διεθνώς και επιχειρηματολόγησαν στην αναγκαιότητα της πρότασης για ένα αριστερό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο αντίστασης και πάλης του λαού μας.
Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην εξάρτηση και στην υποδούλωση της χώρας και του λαού. Για την ανάγκη ενίσχυσης της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης στο κίνημα.
Για την ανάγκη να προσανατολιστούν ιδεολογικά και πολιτικά οι οργανώσεις του λαού και της νεολαίας σε μια κατεύθυνση συνολικής αντιπαράθεσης με το σύστημα, συγκροτώντας σε μια πορεία τους όρους της επαναστατικής τους προοπτικής.
Γιατί δεν «χωράμε» στις προτάσεις λαϊκής εξουσίας, αντιμνημονιακού μετώπου, αντικαπιταλιστικού προγράμματος των ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Στην εισήγησή του ο σύντροφος από την Πορεία Αριστερή εξέφρασε την απόφασή της να συμμετάσχει και να στηρίξει τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας, διατυπώνοντας όμως και επιφυλάξεις για τη δυνατότητα προχωρήματός της. Φόβοι που εδράζονται σε αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος, από αντίστοιχες προσπάθειες. Επίσης αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας και κοινής δράσης στον χώρο του πανεπιστημίου, με συγκεκριμένο πλαίσιο.
Ακολούθησε πλούσια κουβέντα που κράτησε μέχρι πολύ αργά. Στη συζήτηση από άλλες συλλογικότητες συμμετείχε και τοποθετήθηκε σύντροφος από την ΑΡΑΝ (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Έγιναν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήθηκαν αρκετοί σύντροφοι και αγωνιστές. Αν προσπαθούσε κανείς να κωδικοποιήσει τα ερωτήματα και τις τοποθετήσεις των συντρόφων και φίλων, θα κατέληγε πως αφορούσαν:
Τον χαραχτήρα της πρωτοβουλίας και τι τη διαφοροποιεί σε σχέση με προτάγματα ΚΚΕ, ΣΥΝ-Συριζα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τη δυνατότητα προχωρήματος-διεύρυνσης της πρωτοβουλίας, τα πεδία δράσης της.
Αν η συνεργασία των δύο οργανώσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας σηματοδοτεί και πλησίασμα τους, ενότητα των δύο μ-λ κ.λπ.
Είναι γεγονός ότι η κουβέντα άνοιξε. Και άνοιξε ελπιδοφόρα. Έχομε ακόμα πολλά να κάνομε. Άλλωστε τώρα ξεκινάμε.