Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Μαρ 2012

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά

Ανοιχτή Συνέλευση Πειραιά - πλατεία Κοραή
Το Σάββατο 3/3 αγωνιστές, μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια παρέμβασης στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος, στο κέντρο του Πειραιά.
Τη Δευτέρα 5/3 μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης συμμετείχαν σε σύσκεψη στο δημαρχείο Πειραιά, που είχε καλεστεί από την «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά - Ανταρσία στο Λιμάνι» και την Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και στη φασιστική απειλή» Πειραιά, για την οργάνωση κοινής δράσης ως άμεση απάντηση στην κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων. Αποφασίστηκε η οργάνωση συγκέντρωσης και πορείας το Σάββατο 10/3 στην πλατεία Κοραή. Οργανώθηκαν αφισοκολλήσεις και παρεμβάσεις σε σχολεία και σε χώρους δουλειάς για την γνωστοποίηση της πορείας, με κείμενο με κοινή υπογραφή από τους συμμετέχοντες.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνελεύσεις από περιοχές του Πειραιά, σύλλογοι εργαζομένων, δημοτικά σχήματα, πολιτικοί φορείς και οργανώσεις. Μίλησαν εκπρόσωποι των συμμετεχόντων και ακολούθησε η πορεία. Η μαζική ανταπόκριση έδειξε την ανάγκη να καταδικαστούν οι φασιστικές επιθέσεις και να καταγγελθούν οι κρατικές και παρακρατικές μεθοδεύσεις καταστολής σε καιρούς που ο λαός αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική της εξαθλίωσης που θέλουν να του επιβάλουν.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Πειραιά συμμετείχε στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, με σύνθημα «Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά, έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά». Μοιράστηκε κείμενο της Συνέλευσης που καταδίκαζε τις επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, αναδείκνυε τις αιτίες που γεννούν τον φασισμό σήμερα και την ανάγκη να απαντήσει ο λαός μέσα από τους αγώνες ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και στη βάρβαρη λεηλασία των δικαιωμάτων.
ΚΚΕ(μ-λ)
Εκατοντάδες αγωνιστές διαδήλωσαν στο κέντρο του Πειραιά καταδικάζοντας τις φασιστικές επιθέσεις και την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική τού συστήματος. Η πορεία αποτέλεσε μια πρώτη, άμεση απάντηση-καταγγελία, που ανοίχτηκε με πλατύ τρόπο στον πειραϊκό λαό. Το ΚΚΕ(μ-λ) πήρε μέρος στην πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της πορείας, συμμετέχοντας στη σύσκεψη της Δευτέρας αλλά και στις αφισοκολλήσεις-παρεμβάσεις. Στην πορεία έγινε παρέμβαση με κομματικό πανό, με σύνθημα «Ο φασισμός στηρίζει το σύστημα, θα τον τσακίσουν οι λαϊκοί αγώνες», με μαζικό μπλοκ (για τα δεδομένα της πορείας) που χρωματίστηκε ιδιαίτερα από τη συμμέτοχη νεολαίας. Μοιράστηκε κομματική προκήρυξη και διακινήθηκε η εφημερίδα.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο διαφοροποιηθήκαμε και αντιπαρατεθήκαμε στην αντίληψη που αντιμετωπίζει τον φασισμό, με τις όποιες του εκδοχές, ως συμμορία και μάλιστα ανεξάρτητη από το κράτος, το σύστημα και την πολιτική του. Τα συνθήματα «Να κλείσουν τα γραφεία της Χ.Α.», «Stop στη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ.-νεοναζί», «Εκτός νόμου η Χ.Α. και οι συμμορίες νεοναζί» κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργούν αυταπάτες για το κράτος και το σύστημα στο οποίο απευθύνονται, δεν πολιτικοποιούν την πάλη του λαού και αφοπλίζουν το κίνημά του μπροστά σε ενδεχόμενη «αναβάθμιση» της φασιστικής δράσης.
Η συμμετοχή μας στην κοινή αφίσα καθορίστηκε από τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης και δεν συνεπάγεται υιοθέτηση αυτών των αιτημάτων. Αντίθετα, θεωρούμε ότι είναι μια λαθεμένη βάση πάνω στην οποία δεν μπορεί να προωθηθεί η Κοινή Δράση.