Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Μαρ 2012

Θεσσαλονίκη. Κοινή εκδήλωση πρωτοβουλιών κατοίκων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταυρούπολης κοινή εκδήλωση-συζήτηση πρωτοβουλιών κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης με θέμα τη συμπαράσταση των εργαζόμενων που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση στους χώρους δουλειάς τους και οργανώνουν τις αντιστάσεις τους. Στην κοινή αυτή διοργάνωση μετείχαν η Πρωτοβουλία Αγώνα Δυτικών Συνοικιών, η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ευόσμου, η Πρωτοβουλία Κατοίκων στις Συκιές και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ωραιοκάστρου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Οι αγωνιστές των πρωτοβουλιών κινήθηκαν προπαγανδίζοντας όλο το πριν από την εκδήλωση διάστημα, για την επιτυχία της εκδήλωσης, σε Αμπελοκήπους, Νεάπολη, Εύοσμο, Συκιές, Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία, σιδηροδρομικό σταθμό, αφετηρίες λεωφορείων της περιοχής κ.λπ.
Στην εκδήλωση καλέστηκαν εκπρόσωποι απολυμένων, απεργών, σε επίσχεση, να παρευρεθούν και να εκθέσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες της αντεργατικής επίθεσης που αντιμετωπίζουν στον χώρο δουλειάς τους. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Βιομηχανία πλαστικών Πετζετάκης, Γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμό Εργατικής Εστίας, Δημοτική Επιχείρηση Ευόσμου, Βοήθεια στο σπίτι δήμου Αμπελοκήπων, Εργαζόμενοι στο Μετρό, εκπρόσωποι του Δικτύου Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας.
Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν ότι καθημερινά προστίθενται στη λίστα και άλλοι χώροι και άλλοι εργαζόμενοι, ενώ συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν να πληρωθούν έως και 27 μήνες, είτε απολύθηκαν ή βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση ή με το κλείσιμο της επιχείρησης ή του οργανισμού που δουλεύουν. Για όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση θετικό και ελπιδοφόρο ήταν το απεργιακό κίνημα που φουντώνει σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, ενώ ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών ενάντια στο μνημόνιο 2 μας γέμισαν ελπίδα και περηφάνια.
Πολλοί παρευρισκόμενοι κατέθεσαν την προσωπική οικονομική περίπτωση της οικογένειας τους, στον αγώνα για επιβίωση. Μισθοί που πετσοκόβονται, 1 εκατ. άνεργοι επισήμως, ταμείο ανεργίας στα 360 ευρώ, άνεργοι επιδοτούμενοι που συνεχώς μειώνονται, ατομικές συμβάσεις να αντικαθιστούν της κλαδικές, μερική, ελαστική, εκ περιτροπής, μαύρη, ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία, είναι η φρικιαστική καθημερινότητα της ανελέητης επίθεσης των ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικας και του ντόπιου πολιτικού προσωπικού τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την αγωνιστική αλληλεγγύη σε αντιπαράθεση με την τόσο προβαλλόμενη από τα ΜΜΕ φιλανθρωπία του παπαδαριού, των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ΜΚΟ κ.λπ.
Τονίστηκε ότι έτσι ήρθαν τα πράγματα, αλλά δεν θα πάνε έτσι. Κοινή η πεποίθηση των παρευρισκομένων ότι όλα αυτά θα τα αλλάξουμε εμείς με την πάλη μας και γι' αυτό χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και οργάνωση όλων μας. Αυτή η εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσαν οι τέσσερις πρωτοβουλίες κατοίκων στη Δυτική Θεσσαλονίκη θεωρήθηκε από όλους σαν ένα ελπιδοφόρο και θετικό γεγονός στον δρόμο για την κοινή δράση και αντίσταση στη γειτονιά. Τέλος στον αγώνα που δίνουμε για το δικαίωμα στη ζωή και το όνειρο, ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου πορεία- πικετοφορία που ξεκινώντας από τις Συκιές, μέσω Νεάπολης, Ξηροκρήνης, να καταλήξει στους Αμπελοκήπους. Ακόμη να συνδιοργανωθεί ένα γλέντι όπου τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των απεργών, των απλήρωτων, των απολυμένων. Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Η εκδήλωση στις δυτικές συνοικίες έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε γεγονότα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.