Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Μαρ 2012

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, εργαζόμενους και ανέργους του Περάματος καθώς και σε συλλογικότητες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή απηύθυνε ο «Συντονισμός ενημέρωσης και δράσης εκπαιδευτικών από σχολεία Κερατσινίου, Περάματος, Δραπετσώνας», στον οποίο συμμετέχουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Πειραιά.
Η πρωτοβουλία πάρθηκε στην κατεύθυνση συνέχισης και ενίσχυσης δράσεων που πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα όταν με κινητοποίηση στη ΔΕΗ, η ΕΛΜΕ Πειραιά είχε απαιτήσει την άμεση επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος στα σπίτια δυο μαθητών. Η Διοίκηση της ΔΕΗ Καμινίων είχε αρνηθεί, παρά την πολύωρη διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα, μετά από συζήτηση να αποφασιστεί η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την ΕΛΜΕ Πειραιά για την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι μαθητή.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις είχαν από τότε τονίσει την ανάγκη πραγματοποίησης συνελεύσεων που θα συσπειρώσουν τμήματα της εργατικής τάξης της περιοχής με στόχο να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση της δημιουργίας ενός μαζικού δικτύου αγωνιστικής αλληλεγγύης καθώς και την επιβολή της κοινής δράσης όλων των αντίστοιχων πρωτοβουλιών ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και ενάντια σε άγχη πολιτικής κεφαλαιοποίησης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στο δημαρχείο. Συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και συνταξιούχοι. Επίσης συμμετείχαν μέλη των λαϊκών συνελεύσεων Πειραιά, Περάματος και Κερατσινίου. Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή όλων με τοποθετήσεις, ερωτήσεις, παρατηρήσεις και τη διάθεση η κουβέντα να οδηγήσει σε μια τοπική κινητοποίηση η οποία θα προπαγανδιστεί ανοικτά στο λαό του Περάματος. Επίσης, ζητήθηκε από μια οικογένεια μαθητή η επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος.
Για το επόμενο διάστημα έχει αποφασιστεί παρέμβαση στη λαϊκή και τις γειτονιές του Περάματος, τοπική κινητοποίηση και κεντρική κινητοποίηση στον Πειραιά σε συντονισμό με αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Η επανασύνδεση στο σπίτι του μαθητή έχει ήδη πραγματοποιηθεί την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο με τη συμμετοχή κόσμου από την περιοχή και την κάλυψη της ΕΛΜΕ.