Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Μαρ 2012

Οι εργαζόμενοι καταδικάζονται στη φτώχεια και η ΓΣΕΕ βγάζει… εγκυκλίους !

Απέναντι στη λαίλαπα της επίθεσης οι εργατοπατέρες της διοίκησης της ΓΣΕΕ κυκλοφόρησαν «επείγουσα εγκύκλιο» προς ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα για να ενημερώσουν για τις «νέες αντεργατικές διατάξεις για τις ΣΣΕ». Και πού βρίσκεται το «επείγον» για τους συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ; «Αμφισβητούμε τα νέα μέτρα ως αντισυνταγματικά, αντίθετα με Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Προσφεύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικώντας την ακύρωσή τους. Κυρίως όμως θα τις καταργήσουμε στην πράξη με τη συσπείρωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις». Αυτή την περίοδο σε πολλούς κλάδους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αυτό που κάνουν στην «πράξη», όπως λένε, είναι να μεθοδεύουν την υπογραφή ΣΣΕ με πετσόκομμα μεροκάματων και μισθών για να… σωθεί ο θεσμός των ΣΣΕ και να μη μετατραπούν σε ατομικές. Ενώ από την άλλη επαφίενται στο ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) για να «περιφρουρήσουν τα ελάχιστα ίχνη νομιμότητας που έχουν απομείνει, να αρνηθούν να εφαρμόσουν αντισυνταγματικές διατάξεις και να προβούν σε αυστηρούς ελέγχους και επιβολή προστίμων σε εργοδότες που παραβιάζουν όρους ΣΣΕ που είναι σε ισχύ» (από την επείγουσα εγκύκλιο της ΓΣΕΕ).
Είναι φανερό ότι η υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ «συντονίζεται» με το αστικό πολιτικό σύστημα που μπαίνοντας σε προεκλογική περίοδο για την «αναστήλωσή» του και τη νομιμοποίηση της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής του επιβάλλει το γκρέμισμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του εργαζόμενου λαού. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις… εγκυκλίους των εργατοπατέρων της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και την… προστασία του ΣΕΠΕ, αλλά πρέπει να αποκαλυφθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος τους, να ξεπεραστεί και να απομονωθεί η επικίνδυνη πρακτική τους «να υπογραφούν πάση θυσία ΣΣΕ». Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν με τη δική τους οργάνωση, με συντονισμό, κοινή δράση και αλληλεγγύη να οικοδομήσουν όρους κινήματος που θα ανατρέψει την εξαθλίωσή τους.