Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Μαρ 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ

Ήδη, από πριν τα Χριστούγεννα, δραστηριοποιείται η Πρωτοβουλία κατοίκων Αγ. Τριάδας ενάντια στο χαράτσι στα ακίνητα. Η πρωτοβουλία, βρίσκεται και συζητάει κάθε Κυριακή στην πλατεία Αγ. Τριάδας. Μεσοβδόμαδα, κανονίζονται παρεμβάσεις ενημέρωσης πόρτα-πόρτα, σε κάθε σπίτι χωριστά, όπου καλούνται οι γείτονες να μην πληρώσουν το χαράτσι και να συμμετέχουν και εκείνοι στην πρωτοβουλία. Γνωρίζοντας τους γείτονες, έχει γίνει φανερό ότι πολλοί είναι εκείνοι που από μόνοι τους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, αντίθετα από τα λεγόμενα της κυβέρνησης. Επίσης, είναι αρκετές οι περιπτώσεις που σκέφτονται να μην πληρώσουν τη δεύτερη δόση του χαρατσιού, ενώ οι όποιοι δισταγμοί τους έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι νιώθουν μόνοι τους. Η επαφή τους με την πρωτοβουλία, τους δίνει κουράγιο και σθένος, να το τολμήσουν. Σε αυτές τις παρεμβάσεις καταλαβαίνεις το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Σχεδόν δεν υπάρχει σπίτι, που να μη το βιώνει.
Το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην τοπική ΔΕΗ, όπου κοινοποιήθηκε η απόφαση των κατοίκων, να μην επιτρέψουν καμία διακοπή ηλεκτρικού στην περιοχή, ενώ απαιτήθηκε να δέχονται το λογαριασμό του ρεύματος χωρίς να υπολογίζεται το χαράτσι. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους απεργούς της χαλυβουργίας, όπου τους επιδόθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης και κάποια χρήματα ενίσχυσης του αγώνα τους.
Για τις 10 Μάρτη έχει κανονιστεί, σε συνεργασία με άλλες πρωτοβουλίες/συνελεύσεις γειτονιών του Περιστερίου, συγκέντρωση και πορεία. Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την παύση διακοπής του ρεύματος, αλλά και τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης για την είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, η παραπάνω διαμαρτυρία αποκτάει τα χαρακτηριστικά της συνέχισης του αγώνα για την κατάργηση των χαρατσιών.