Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Μαρ 2012

Στη φυλακή για ένα αποτύπωμα

Για ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στο σπίτι όπου κατοικούσε ο σκοτωμένος Κούρδος, και όχι στο διαμέρισμα της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, στο όποιο έγινε η έκρηξη στις 4 Οκτώβρη 2011 και βρέθηκε ο οπλισμός, έστειλαν στη φυλακή τον τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Νεβζάτ Καλαϊτζί, μέλος της Επιτροπής για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Ο 53χρονος Νεβζάτ Καλαϊτζί, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας τού πολυετούς εγκλεισμού του στα διαβόητα λευκά κελιά των τουρκικών φυλακών και εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας, συνελήφθη και προφυλακίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις ελληνικές αντιτρομοκρατικές αρχές στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη. Στον 4ο τακτικό ανακριτή, στον οποίο οδηγήθηκε, αρνήθηκε τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για προμήθεια και κατοχή οπλισμού και στο υπόμνημα που κατέθεσε μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως ουδέποτε βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντη, στην Τριανδρία, όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Αντιθέτως, όπως αναφέρει, το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε επειδή κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν δύο αποτυπώματά του σε άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Μιαούλη, στην Τούμπα, όπου διέμενε ο άτυχος 32χρονος και όπου μετέβη ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο για να βοηθήσει τον άτυχο άντρα στη μετακόμιση που έκανε.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υπόμνημα, ο 53χρονος πολιτικός πρόσφυγας διαμένει στη χώρα μας και εργάζεται ως μικροπωλητής, ενώ έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από το 2006. Μάλιστα, όπως τονίζεται, η σύλληψή του έγινε όταν πήγε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για να ανανεώσει το ειδικό δελτίο αιτούντος πολιτικό άσυλο.