Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Μαρ 2012

Τυφλώνει το ΠΡΙΝ το είδωλο της κάλπης

του Νίκου Παπαβασιλείου
«Είδηση για τη δρομολογούμενη εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ» έμαθε και αναμεταδίδει το ΠΡΙΝ της 25/3, πλήρως «ανενημέρωτο» για την πρόταση Συντονισμού και Κοινής Δράσης που από το φθινόπωρο έχει δημόσια και πανελλαδικά απευθύνει το ΚΚΕ(μ-λ). Επίσης το ΠΡΙΝ «δεν γνωρίζει» ότι αυτή ακριβώς η πρόταση είναι που παίρνει μια πρώτη μορφή με την Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία την οποία υποστηρίζουν το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ).
Ως αποτέλεσμα αυτής του της «άγνοιας» ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ ταλαιπωρείται με διάφορες άγονες αναζητήσεις για το αν και κατά πόσο αυτή η «εκλογική συνεργασία» αποτελεί μια αλλαγή στάσης του ΚΚΕ(μ-λ) που ως πρόσφατα απέρριπτε τη λογική της ενότητας των δυνάμεων που προέρχονται από την ΟΜΛΕ… Τελικά και ενώ η παραποίηση του στην πρώτη παράγραφο του κειμένου του αρκείται στην διαπίστωση πως «η ενότητα του ΚΚΕ(μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ θα δοκιμαστεί στην πράξη» δεν …καταφέρνει να συγκρατηθεί ως το τέλος όπου φαρδιά-πλατιά διαπιστώνει ότι «η διακήρυξη της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία που συγκρότησαν οι δύο οργανώσεις έχει καθαρά εκλογικό χαρακτήρα…. με μόνο στόχο μια αξιοπρεπή εκλογική καταγραφή»
Στα σοβαρά, ένα ζήτημα μονάχα θέλουμε να θέσουμε: Αυτή η μεγάλη της διαστρέβλωσης σχολή την οποία επάξια εκπροσωπεί το ΠΡΙΝ όταν αναφέρεται σε αριστερές- κομμουνιστικές δυνάμεις,- και όχι βέβαια όταν δίνει το λόγο σε τάσεις και δυνάμεις που προέρχονται από τη σοσιαλδημοκρατία- δεν είναι μόνο αδυσώπητος μάρτυρας της μήτρας προέλευσης του. Αλλά φαίνεται ότι είναι οργανικό στοιχείο της σημερινής πολιτικής ταυτότητας των δυνάμεων του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που το ΠΡΙΝ εκφράζει. Σε τέτοιο βαθμό που να τους είναι «αδιανόητο» να επιχειρήσουν μια πολιτική και –γιατί όχι; - συντροφική αντιπαράθεση σε μια πρόταση και συνεργασία κοινής δράσης που απευθύνεται στο κίνημα!
Και μάλιστα σε μια συγκυρία που υποτίθεται ότι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταθέτει πρόταση για «Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής» για την οποία ο Κ. Μάρκου βεβαιώνει στο ΠΡΙΝ ότι θα ήταν εκλογικίστικη αν δεν κατατίθονταν τώρα εξ αιτίας των επικείμενων εκλογών! [«Δεύτερο, παρά την αργοπορία της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχε το δικαίωμα να περιμένει να περάσουν οι ...πιθανές (ακόμα) εκλογές για να κάνει την πρότασή της. Πολύ περισσότερο, όταν δεν είναι απίθανο να πάμε σε μπαράζ εκλογών. Αυτό θα σήμαινε, πέρα από πιθανότητα διαρκούς αναβολής και μια εκλογικίστικη χρήση της πρότασής της από την ανάποδη: Δεν κάνω κάτι λόγω των εκλογών» ΠΡΙΝ 18/3]. Προφανώς αυτό το επιχείρημα «δικαιούται» να το επικαλείται μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι το ΚΚΕ(μ-λ) που κατέθεσε εδώ και μήνες την πρόταση του! Εξάλλου όπως αναφέρει το ΠΡΙΝ της 25/3 η Πρωτοβουλία είναι «εκλογικής χρήσης» λόγω της «πολεμικής που ασκεί στις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς» . Για αυτό πια τι να πει κανείς! Η αντιπαράθεση με πολιτικές θέσεις και λογικές που θεωρείς λαθεμένες και επιζήμιες για το κίνημα σε μια πρόταση συνεργασίας και κοινής δράσης, δεν είναι αναγκαία, αλλά κρύβει εκλογική σκοπιμότητα, μας λέει το ΠΡΙΝ. Ενώ η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλεί –«όλη την Αριστερά»- σε «κοινή δράση» με περιεχόμενο που περιλαμβάνει από την έξοδο από ΕΕ/ΟΝΕ ως την «εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων», δηλαδή όλη τη γνωστή πλατφόρμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είναι καθόλου μια προεκλογική της καμπάνια!!
Σύντροφοι, ίσως κάτι να κέρδιζε το κίνημα και όλοι μας αν «μπαίνατε στον κόπο» μιας ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης και αντιπαράθεσης για τα πραγματικά ζητήματα, απαλλαγμένοι από τερτίπια, «μεγάλα σχέδια» και κυρίως εκλογικά άγχη. Εμείς, η Πρωτοβουλία, και οι προσπάθειες για συντονισμό και κοινή δράση στο κίνημα και βέβαια η ανάγκη για μια τέτοια κατεύθυνση, θα είμαστε και θα είναι εδώ και μετά τις εκλογές! Θα προτείναμε λοιπόν να λάβετε υπόψη σας αυτό ακριβώς: Υπάρχει ζωή, ταξική πάλη και τεράστιες απαιτήσεις (και) μετά τις εκλογές!