Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Μαρ 2012

Συνέλευση ανέργων σήμερα

Ανεργοι από πρωτοβουλίες, σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 15 Μάρτη στην Ομόνοια και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Εργασίας, όπου ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Οι υπεύθυνοι του υπουργείου ενημέρωσαν ότι ο υπουργός Κουτρουμάνης ήταν σε ταξίδι και την αντιπροσωπεία των ανέργων υποδέχτηκε διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου.
Στόχος της κινητοποίησης ήταν να αναδειχθούν τα αιτήματα πάλης των ανέργων για δουλειά, ταμείο και περίθαλψη κυρίως προς τις μάζες των ανέργων που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο περιθώριο των εργατικών αγώνων. Πράγμα «φυσικό», αν αναλογιστεί κανείς την πίεση που υφίστανται ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι. Οι τελευταίες εξελίξεις, από την άλλη μεριά, ιδιαίτερα με τη μείωση του ταμείου ανεργίας, δεν αφήνουν κανένα δρόμο από αυτόν της αντίστασης και του αγώνα. Ετσι οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν άμεσα να επανέλθουν την επόμενη Πέμπτη 22 Μάρτη.
Αυτή τη φορά ο υπουργός Κουτρουμάνης ήταν σε συνέντευξη Τύπου και την αντιπροσωπεία των ανέργων δέχτηκε η γενική γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Δρέττα. Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης των ανέργων για το 2012, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου. Οσον αφορά το ταμείο ανεργίας και τα υπόλοιπα αιτήματα των ανέργων, η κυρία Δρέττα δήλωσε αναρμόδια και επανέλαβε τα γνωστά «επιχειρήματα» για έλλειψη χρημάτων. Εφτασε μάλιστα να δηλώσει ότι όσοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της μπορούν να «μην την ψηφίσουν»!
Στην πραγματικότητα η ηγεσία του υπουργείου αποφεύγει επιμελώς να θιχτεί η «ταμπακιέρα». Δηλαδή τα εργασιακά ζητήματα, όπως η μείωση του ταμείου ανεργίας, η επέκταση της διάρκειάς του, πράγμα που αποτελεί και κομβικό αίτημα για τους ανέργους. Οπως επίσης και ζητήματα απολύσεων, αποζημιώσεων κ.λπ. Σε συζήτηση που ακολούθησε στο προαύλιο της Νομικής εκφράστηκε η διάθεση από τους άνεργους να συνεχιστεί ακόμα πιο αποφασιστικά ο αγώνας και συμφωνήθηκε να γίνει συνέλευση την Παρασκευή 30 Μάρτη στις 7:00 μμ στο Πολυτεχνείο, όπου θα συζητηθούν συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα δράση και η παραπέρα πορεία του αγώνα.