Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Μαρ 2012

ΣΧΟΛΙΑ

Έκτακτα
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως το χαράτσι είναι νόμιμο και συνταγματικό, καθώς είναι έκτακτος και όχι μόνιμος φόρος. Μόνο για εκατό χρόνια.

Γλωσσομάθεια
Πλήρωσε. Πληρώστε. Πληρώνεις. Θα πληρώνεις. Θα πληρώσεις. Πληρώνετε. Θα πληρώσετε. Θα πληρώνετε. Να πληρώνεις... Τα μάθατε; Ο Μπαμπινιώτης ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας.

Κόστος Ι
Μόλις 2 ευρώ κοστίζει η ψήφος για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μην εξεγείρεστε. Είναι ό,τι λιγότερο θα πληρώσεις για το ΠΑΣΟΚ.

Κόστος ΙΙ
Συγγνώμη. Επανορθώνω. Υπάρχουν και οι συναυλίες του Νταλάρα που είναι τζάμπα.

Μπόμπα
Εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε σε συρμό του μετρό στον σταθμό Αιγάλεω. Στην επόμενη διαδήλωση, θα κλείσουν όλοι οι σταθμοί του μετρό.

Κομάντο
Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι η κυβέρνηση είχε ανάγκη από κομάντος, δήλωσε η Διαμαντοπούλου δεχόμενη τη μετακίνησή της στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σε λίγο και από συνταγματάρχες.

Χημικά
«Τα χημικά είναι η πιο ήπια μορφή αντίδρασης σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι πλαστικές σφαίρες, δεν είναι νερά. Δέχθηκα κριτική επειδή δεν επέτρεψα αυτό για το οποίο με κατηγορούσαν: για αστυνομικό κράτος. Αν είχαμε αστυνομικό κράτος, θα είχαμε νεκρούς στην Αθήνα». Δήλωση του Χρ. Παπουτσή. Οι θάνατοι από πείνα δεν έχουν αίμα.

Το νέο υποκείμενο
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της πράξης του υπουργικού συμβουλίου με την οποία τέθηκε σε ισχύ σειρά μέτρων για τα εργασιακά θα καταθέσει άμεσα η ΓΣΕΕ. Δικηγόροι όλου του κόσμου ενωθείτε.

Νερό
Ένταση δημιουργήθηκε στο δημαρχείο Τυρνάβου, όταν κάτοικοι απαίτησαν να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ύδρευσης. Η πατάτα για να γίνει, θέλει και νερό.

Απεργία
Συνέλαβαν τον πρόεδρο των απεργών της χαλυβουργίας, Γιώργο Σιφωνιό, ύστερα από κλήση υπαλλήλου σεκιούριτι ότι απαγορεύονται τρόφιμα στον χώρο του εργαστασίου και άλλα τέτοια. Παράνομη πατατοφορία.

Καρναβάλι
Το θέμα του καρνάβαλου στο παλαιοχωρίτικο καρναβάλι στην Κρήτη ήταν η Μέρκελ, να κρατά στο χέρι της τον Παπανδρέου σαν μαριονέτα. Την τελευταία στιγμή, και ύστερα από πιέσεις των αντιδημάρχων και μελών της καρναβαλικής επιτροπής του δήμου, αναγκάστηκαν οι καλλιτέχνες-κατασκευαστές του άρματος να κρύψουν το πρόσωπο του Παπανδρέου. Μια ζωή αμερικανάκι τον λέγαμε, τώρα να τ' αλλάξουμε;

Αυτονομία
Την αυτονομία της πλούσιας σε πετρελαϊκά κοιτάσματα ανατολικής Λιβύης ανακήρυξαν οι αρχηγοί των φυλών και της πολιτοφυλακής της περιοχής. Οι πλούσιοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, να μην πάνε τζάμπα.

Λατινοαμερικάνα
Ο εκπρόσωπος του εθνικού συντονιστικού των μαθητών της Χιλής ανέφερε ότι τουλάχιστον 5.000 νέοι αποκλειστήκαν από τις σχολικές εγγραφές για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις πέρυσι. Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα αποκλείονται και χωρίς συμμετοχή.

Πλούτος
Οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατέχουν περιουσία 400 δισ. δολαρίων. Να δούμε την κρίση ως ευκαιρία.