Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Μαρ 2012

κουκιά τρως, κουκιά μαρτυράς
(μία σύντομη απάντηση στο ΠΡΙΝ)

Του Γρηγόρη Ανδρεάτου
Αγχωμένοι καθώς φαίνεται από την εκλογολογία της περιόδου, με την οποία …δεν ασχολούνται καθόλου, εκεί στο ΠΡΙΝ, αποφάσισαν να τοποθετηθούν στο εγχείρημα της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, με έναν τρόπο που θυμίζει πολύ τα «παλιά».
Σαν «δρομολογούμενη εκλογική συνεργασία» του ΚΚΕ(μ-λ) και του ΜΛ-ΚΚΕ είδε ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ την κοινή ανακοίνωση των δύο οργανώσεων για την συγκρότηση της Πρωτοβουλίας. Στην βιασύνη του να κατατροπώσει το εγχείρημα «ξέχασε» να αναφερθεί στην διαδικασία μέσα από την οποία προέκυψε, ενώ έκρινε αναγκαίο να περιδιαβεί στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ και την επανένωση των δυνάμεων του ΚΚΕ εσωτερικού σε αυτόν ή στην σύγκλιση ΜΛ-ΚΚΕ – Α/συνέχειας το 2000. Δεν βρήκε μία λέξη να γράψει για την πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ)που διατυπώθηκε από τον Οκτώβρη του 2011, για τον αριστερό μετωπικό συντονισμό, με κείμενο που μοιράστηκε σε χιλιάδες αντίτυπα καθώς και στις ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσει- συζητήσεις σε πόλεις της χώρας όπου, εκτός των άλλων, τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος του ΝΑΡ (Αθήνα) .
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του αρθρογράφου του ΠΡΙΝ ότι «οι δύο οργανώσεις από την αρχή της κρίσης έχουν δείξει μεγάλη αμηχανία και έχουν υποτιμήσει τον ιστορικό και δομικό χαρακτήρα της». Από πού συνάγεται αυτό; «όταν ο ίδιος ο Παπανδρέου έδινε στις δημοτικές εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την έγκριση ή όχι των μέτρων του μνημονίου, το ΚΚΕ (μ-λ) είχε κολλήσει ακόμα στην γραμμή της αποχής από τις κάλπες του…Καλλικράτη». Να ζητήσουμε συγνώμη από τον αρθρογράφο του ΠΡΙΝ που δεν κατανοήσαμε τον ιστορικό και δομικό χαρακτήρα της κρίσης παίρνοντας μέρος στις καλλικράτειες εκλογές για την εφαρμογή του μνημονίου στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία, σε αντίθεση με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κατανοώντας τον ιστορικό και δομικό χαρακτήρα της κρίσης πήραν μέρος στις εκλογές και από τις θεσμικές τους θέσεις έχουν απονομιμοποιήσει τα μέτρα του μνημονίου. Μόνο που ο αρθρογράφος «ξέχασε» ότι σε αυτές τις εκλογές που αναφέρεται το ίδιο…λάθος με το ΚΚΕ(μ-λ) έκαναν και μεγάλα τμήματα του λαού που με την αποχή τους από τις καλλικράτειες εκλογές αρνήθηκαν να μπουν σε διλήμματα – δημοψηφίσματα, απονομιμοποίησαν ακόμα περισσότερο το αστικό πολιτικό σύστημα και προτίμησαν να δώσουν πραγματικές απαντήσεις σε απεργίες και στην συνέχεια στις πλατείες και μετά πάλι στις απεργίες. Όσο αφορά την διακήρυξη της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ αποκαλύπτει τον εκλογικό χαρακτήρα της από «την πολεμική που ασκείται στις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς» !!!
Τελικά, μάλλον, το κύριο πρόβλημα του αρθρογράφου πρέπει να είναι ότι « οι δύο οργανώσεις απορρίπτουν κάθε άμεση πολιτική ρήξης και ανατροπής, κάθε μεταβατικό αντικαπιταλιστικό αίτημα ως αποπροσανατολιστικό και ρεφορμιστικό» κατηγορώντας επίσης το πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ότι κάνει λαθροχειρίες χρεώνοντας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ευρωομόλογο που αποτελεί θέση του ΣΥΝ. Μάλλον ο αρθρογράφος διάβασε στα «πεταχτά» το πλαίσιο, αν το διάβασε κιόλας, για να γράφει πράγματα που δεν ισχύουν όπως στο ζήτημα του ευρωομολόγου. Κάπου αλλού και όχι στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας πρέπει να χρεωθεί η σύγχυση θέσεων, στάσεων και επιλογών στελεχών και αριστερών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το ΝΑΡ, όσο αναφορά την διαχείριση του χρέους (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου).
Στο μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον αρθρογράφο του ΠΡΙΝ είναι ότι τα πάντα, όπως και το εγχείρημα της Πρωτοβουλίας, θα κριθούν «στην πράξη» και όχι στο εκλογικό αποτέλεσμα…!