Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Μαρ 2012

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ανακοίνωση αυτή μοιράστηκε στη πορεία στο Πειραιά που έγινε το Σάββατο με αφορμή την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΣΕΚ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη φασιστική επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε αγωνιστές, μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σάββατο 3/3 κατά τη διάρκεια της παρέμβασης τους στο πεζόδρομο της Σωτήρος. Οι επιθέσεις  (έως και δολοφονικές) του τελευταίου διαστήματος  ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, καταμαρτυρούν την έξαρση της δράσης της. Μια δράση, βαθιά αντιλαϊκή, αφού η Χ.Α. είναι πολιτική απόγονος των δοσίλογων των Γερμανών, των χυτών και των ταγματασφαλιτών, υμνητής του κατακτητή. Μια δράση που αποτελεί πρόκληση στην ίδια την ιστoρία του λαού μας, του Αντιφασιστικού του αγώνα, των αγώνων για Ανεξαρτησία και Δημοκρατία. Μια δράση που εγκυμονεί ταυτόχρονα σοβαρούς κινδύνους για τον ίδιο και το μέλλον του.
Ο φασισμός στηρίζει το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η ύπαρξη του είναι άρρηκτα δεμένη με την κυρίαρχη αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που γεννά, επωάζει, εκτρέφει και αναπτύσσει το «αυγό του φιδιού» για να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν. Αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία του συστήματος, το μακρύ και σαπισμένο από γάγγραινα χέρι του, που πάντα συνόδευε τα πιο ακραία σχεδία των ξένων και ντόπιων αφεντικών του. Όπως σήμερα, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, ο φασισμός σε όλες του τις εκδοχές, χύνοντας το ρατσιστικό, εθνικιστικό και φυλετικό του δηλητήριο, έρχεται να αποπροσανατολίσει το λαό, να κρύψει τους πραγματικούς υπαίτιους των δεινών του. Να αποδυναμώσει την εργατική τάξη διασπώντας την σε έλληνες και ξένους, σε δημοσίους και ιδιωτικούς, σε παραγωγικούς και τεμπέληδες. Να αποτρέψει τη συγκρότηση λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων σε ταξική βάση,  να εμποδίσει απεργιακές κινητοποιήσεις, να συμβάλει στη σωτήρια και τη διαιώνιση του συστήματος.  
Τις φασιστικές απόψεις ενισχύει και προωθεί το σύστημα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που βλέπει τις λαϊκές-εργατικές-νεολαιίστικες μάζες να το αμφισβητούν και να κινητοποιούνται αναζητώντας διέξοδο. Με αυτή τη στήριξη και με τον ξεδιάντροπο λαϊκισμό προσπαθούν να πείσουν τα φτωχά, λαϊκά και εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας, ότι «φταίνε οι μετανάστες», «Φταίνε και οι 300 γιατί είναι προδότες», «φταίνε οι άλλοι λαοί», «φταίει η νέα τάξη πραγμάτων». Για να βγουν λαδί οι αμερικανοί και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που με τους πολέμους για το ξαναμοίρασα του κόσμου αλλά και με τη στήριξη σε δικτατορικά καθεστώτα, δημιουργούν τα μεταναστευτικά και προσφυγικά καραβάνια. Αυτοί που διέλυσαν την παραγωγική βάση της χώρας και τώρα τη μετατρέπουν  σε αποικία.  Αυτοί που φόρεσαν τη μάσκα της τρόικας, προκειμένου να λεηλατήσουν το πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τον ορυκτό πλούτο. Για να βγουν λαδί το ντόπιο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές, που παρέδωσαν τη χώρα και το λαό στα αφεντικά τους.  Τα κόμματα του κεφαλαίου, που όχι μονό δεν πρόδωσαν την τάξη τους, αλλά με υποτέλεια και ξενοδουλία υπηρέτησαν, πιστά τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού. Αυτοί που επιβάλουν τον εργασιακό και κοινωνικό ΜΕΣΑΙΩΝΑ, που σπέρνουν τη μαζική ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση. Να γιατί οι εθνικοπατριωτικές κραυγές του ΛΑΟΣ στραπατσαρίστηκαν στο Μνημόνιο, να γιατί μπήκε στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, να γιατί υπουργοποιήθηκαν Βορίδης-Άδωνις και ξεπλένονται σήμερα στη «κολυμπήθρα» της ΝΔ. Να γιατί εμφανίζονται διάφοροι «πατριώτες» ως «αγανακτισμένοι». Να γιατί η Χ.Α. πήρε ανοιχτή θέση υπέρ της εργοδοσίας στην απεργία των χαλυβουργιών και στήθηκε συντονισμένη προβοκάτσια.  
Τη φασιστική δολοφονική δράση αφήνει το σύστημα αχαλίνωτη για να σπείρει το φόβο και τη τρομοκρατία. Είναι συμπλήρωμα της κρατικής καταστολής, έτσι όπως την βιώνουν ο λαός και οι εργαζόμενοι σε κάθε λαϊκή-απεργιακή κινητοποίηση. Κράτος και παρακράτος πάνε χέρι-χέρι για να περάσει η επίθεση του συστήματος, για να τσακιστεί κάθε μορφή αντίστασης, να υποταχτεί ο λαός. Ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο που το σύστημα χαρακτηρίζεται από έντονη πολιτική αστάθεια,  έχει ανοίξει διάπλατα το παράθυρο για τη δράση του φασισμού. Ενισχύεται από το μέτωπο που άνοιξε η συγκυβέρνηση στην αριστερά και σε κάθε μορφή λαϊκής αυτοοργάνωσης. Αποθρασύνεται από τη επιλογή του συστήματος να κινείται στα όρια τις αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με κοινοβουλευτικές εκτροπές. Κατεύθυνση που θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα, με ενδεχόμενο, η δράση τέτοιων μορφωμάτων να «αναβαθμιστεί».
Ο φασισμός στρέφεται ενάντια στο μαζικό λαϊκό-εργατικό κίνημα. Αυτός είναι ο πραγματικός του στόχος. Θα αποκαλύπτεται όσο θα συγκροτούνται και θα δυναμώνουν οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες για την ανατροπή της επίθεσης και των Μνημονίων, για να φύγουν από τη χώρα ΕΕ-ΔΝΤ, για το δικαίωμα σε ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ. θα τσακιστεί, ξανά όπως και τότε, στο πεδίο της ταξικής πάλης, στη σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό για να είναι λαός αφέντης στο τόπο του, στη σύγκρουση με το κεφάλαιο για μια κοινωνία απελευθερωμένη από την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Πειραιάς   10/3/12