Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Μαρ 2012

Σε συνεχή αναβρασμό η Νομική

Σε συνεχή αναβρασμό βρίσκεται η Νομική, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να την περικυκλώνουν πλέον σχεδόν καθημερινά. Οπως στην ΑΣΟΕΕ, και ιδιαίτερα μετά τη δήλωση Χρυσοχοΐδη για επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας έξω από τις σχολές του κέντρου, ακόμα εντονότερα οι δυνάμεις καταστολής καταδιώκουν, επιτίθενται, και συλλαμβάνουν μετανάστες. Μάρτυρες του ίδιου ανθρωποκυνηγητού γίναμε ξανά πριν λίγες μέρες. Οταν μάλιστα οι μικροπωλητές ζήτησαν προστασία στο χώρο της Νομικής, οι ομάδες των ασφαλιτών παρέμειναν έξω από την είσοδο στη Μασσαλίας, προκαλώντας με την παρουσία τους και στοχοποιώντας το Ασυλο. Στο πλαίσιο της τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει το σύστημα, δεν δίστασαν μάλιστα να προβούν σε προσαγωγή δύο συμφοιτητριών μας, που βρίσκονταν κοντά στη σχολή. Παράλληλα, οι κλούβες των ΜΑΤ αποτελούν πια σταθερό στοιχείο στην Ακαδημίας και την Ιπποκράτους.
Γίνεται φανερό ότι οι επιδρομές των ΜΑΤ βρίσκουν ερείσματα τόσο στη ξενοφοβία που καλλιεργείται από τους εκπρόσωπους της αστικής τάξης, καθώς προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι με ελάχιστες αποδοχές και χωρίς ασφάλιση μικροπωλητές είναι υπεύθυνοι για την ανεργία στην οποία μας βυθίζει η δικιά τους αντιλαϊκή πολιτική, όσο και στα φαινόμενα του παραεμπορίου και των ναρκωτικών που το ίδιο το σύστημα προωθεί έξω από τις σχολές. Αποκρύπτουν, επομένως, τα πραγματικά κίνητρά τους, την κερδοφορία της αστικής τάξης, την γκετοποίηση καθώς και το χτύπημα του Ασύλου.
Ταυτόχρονα, η κατασυκοφάντηση των μεταναστών και του Ασύλου από τους εκφραστές και συνεχιστές της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις σχολές (ΔΑΠ) δυσχεραίνουν την αγωνιστική διέξοδο των νεολαίας. Πόσο μάλλον όταν οι απόψεις αυτές συνδυάζονται με τα ΔΣ-υποκατάστατα των γενικών συνελεύσεων ή το ξύλο μεταξύ παρατάξεων που αποπροσανατολίζει τον φοιτητόκοσμο. Δεν λείπουν βέβαια και οι δυνάμεις που εμμένουν στην επίλυση των προβλημάτων μέσα από τη Σύγκλητο (ΑΡ.ΕΝ.), μέσα δηλαδή από τη μετατροπή των φοιτητών σε παράγοντα πίεσης του καθηγητικού κατεστημένου! Αλλες δυνάμεις απλά αδιαφορούν (την τελευταία φορά η ΠΑΣΠ καλούσε σε… στιγμές διασκέδασης με τον Κιάμο!)
Ωστόσο, οι λογικές της ανάθεσης και της συνδιαλλαγής έχουν χρεοκοπήσει. Οποιαδήποτε, έστω καλοπροαίρετη, κίνηση, όσο “επαναπαύεται” στην καθίζηση του κινήματος και υποτιμά στην πράξη το μαζικό αγώνα δεν έχει κανένα νόημα. Το ζητούμενο είναι να ζωντανέψουμε τις γενικές συνελεύσεις μας και με οργανωμένο και διεκδικητικό φοιτητικό κίνημα να καταγγείλουμε την τρομοκρατία, να υπερασπιστούμε το Άσυλο και τον κοινό αγώνα με τους μετανάστες απέναντι στον κοινό εχθρό που μας εξαθλιώνει.