Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Νοε 2012

Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου
Στη πεπατημένη της ιμπεριαλιστικής επιτροπείας και της μνημονιακής βαρβαρότητας

Διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα όσοι ήλπιζαν ότι τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου 3 θα ήταν και τα τελευταία. Με πρόσχημα το Eurogroup της Τρίτης 20/11 και πριν καλά καλά προλάβει να στεγνώσει η μελάνη από το ήδη ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο («Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016») η τρικομματική κυβέρνηση «ξαναχτύπησε» με νέα ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων. Αυτή τη φορά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες μάλιστα δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ κυριακάτικα (!!!) χωρίς καν να περάσουν και να ψηφιστούν από τη Βουλή. Τα μέτρα αυτά εξειδικεύουν προς το χειρότερο το μνημόνιο 3 και θέτουν ασφυκτικά πλαίσια ώστε να διασφαλίζεται η κατά γράμμα εφαρμογή του. ΕΕ και ΔΝΤ δεν αρκούνται μόνο στο να υπαγορεύουν και να καθορίζουν τη γενική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης, αλλά υπαγορεύουν, επιτηρούν και επεμβαίνουν «μέχρι κεραίας» ακόμα και στην τρέχουσα διαχείριση και υλοποίηση αυτής της πολιτικής.
Έτσι, π.χ., οι ΟΤΑ που θα αποκλίνουν από τους στόχους του προϋπολογισμού θα «τιμωρούνται» με την υποχρεωτική ένταξή τους σε «πρόγραμμα εξυγίανσης». Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι προβλέπονται περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση και υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, ενώ παράλληλα οι όποιες αποκλίσεις θα μετακυλίονται στις πλάτες των δημοτών με τοπικά χαράτσια, αυξήσεις σε δημοτικούς φόρους και τέλη, περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.
Ανάλογο τσεκούρωμα θα έχουμε και για τις παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ στο πλαίσιο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας που προβλέπεται να καταρτιστεί και στον οποίο θα καθορίζεται «το είδος, η έκταση, το ύψος των παροχών υγείας, ο τρόπος και η διαδικασία χορήγησής τους» κ.λπ. Όλο και περισσότερες παροχές υγείας τιμολογούνται, όλο και περισσότερο κόστος μετακυλίεται στις πλάτες των ασφαλισμένων, όλο και νέα χαράτσια μπαίνουν, όπως π.χ. το 1 ευρώ για κάθε συνταγή υπέρ ΕΟΠΥΥ και τα 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο (θα ισχύουν από 1.1.2014). Ακόμα και τη φοροδιαφυγή των φαρμακοβιομηχανιών και των φαρμακεμπόρων προβλέπεται ότι θα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι αφού τα φάρμακα όσων εταιρειών δεν αποδίδουν στο Δημόσιο το έκτακτο τέλος 15% (καθιερώνεται από 1.1.2013) θα εξαιρούνται από τη λίστα και οι ασφαλισμένοι θα τα πληρώνουν στο 100% της αξίας τους από 25% που πληρώνουν σήμερα!
Χειροτερεύουν επίσης οι προϋποθέσεις και για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ αφού αυξάνεται από τα 64 στα 65 χρόνια το όριο ηλικίας, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται και εξειδικεύονται διάφορες διατάξεις του μνημονίου που προβλέπουν μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων πρόνοιας, απελευθέρωση επαγγελμάτων κ.λπ.
Ασφυκτικός έλεγχος και ιμπεριαλιστική εποπτεία προβλέπεται και για όλα τα έσοδα που θα προέλθουν από τις ιδιωτικοποιήσεις τα οποία θα μπαίνουν σε ειδικό λογαριασμό και θα κατευθύνονται «αποκλειστικά στην αποπληρωμή του κρατικού χρέους».
Καθιερώνονται μηχανισμοί αυτόματης διόρθωσης-αναπλήρωσης των αποκλίσεων από τους στόχους του μνημονίου 3 και εγκαθίστανται «επιτροπείες» των επικυρίαρχων ιμπεριαλιστών σε κάθε υπουργείο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και γενικά κάθε φορέα που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο. Ανοίγει δηλαδή ο δρόμος για την αυτόματη επιβολή νέων, πρόσθετων μέτρων, πολύ χειρότερων από αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί, κατά την κρίση των «δανειστών» και μόνο και χωρίς καν να απαιτείται η έγκρισή τους από τη Βουλή. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκποιούν το λαό και τη χώρα μετατρέποντάς την σε νεοαποικιακού τύπου προτεκτοράτο προκειμένου να αποσπάσουν τη στήριξη των ξένων προστατών τους. Και για να περάσουν την πολιτική τους δεν διστάζουν να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όσα υπολείμματα αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας απέμειναν.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η κυβέρνηση καταφεύγει σε Π.Ν.Π. και παρακάμπτει τη Βουλή είτε για να μειώσει το πολιτικό της κόστος είτε για να αποφύγει πιθανά «ατυχήματα» στην ψηφοφορία. 11 Π.Ν.Π. έχει να επιδείξει η κυβέρνηση Σαμαρά στους 5 μόνο μήνες της θητείας της! Και η τωρινή όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ερήμην της Βουλής και με «ταχύρρυθμες διαδικασίες», άλλοτε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, άλλοτε με υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, άλλοτε με διαδικασίες «κατεπείγοντος» και νόμους του ενός άρθρου, «πάγωσαν» μισθούς και συντάξεις, επέβαλαν «σταθεροποιητικά προγράμματα», πέρασαν μνημόνια, έφτιαξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, παραχώρησαν φιλέτα του Δημοσίου σε ιδιώτες, ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες (με λεφτά των φορολογούμενων) κ.λπ. Και όσο ξεδιπλώνεται αυτή η βάρβαρη πολιτική τόσο θα πληθαίνουν τα δείγματα αυταρχισμού της κυβέρνησης, τόσο το σύστημα θα φανερώνει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυταρχισμός και καταστολή απέναντι στο λαό και από την άλλη υποτέλεια και ραγιάδικη συμμόρφωση στις απαιτήσεις των επικυρίαρχων ιμπεριαλιστών. Πάντα έτσι ήταν η δημοκρατία τους, άσχετα αν κάποιοι ως μωρές παρθένες ανακαλύπτουν «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και θορυβούν για «θεσμικές εκτροπές» θέλοντας να λουστράρουν το συστημικό τους προσωπείο. Και έτσι θα ’ναι μέχρι ο λαός να πει τη δική του κουβέντα.