Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

28 Νοε 2012

Θεσσαλονίκη
Μαζική απάντηση στον προκλητικό Φούχτελ
Να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές!

Με μια μαζική και οργισμένη συγκέντρωση, στην ουσία πολιορκία του χώρου της ΔΕΘ, υποδέχτηκαν όπως του άξιζε, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αλλά και από άλλους εργασιακούς χώρους, τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ στην λεγόμενη ελληνογερμανική συνάντηση για τους δήμους και τις περιφέρειες. Από το πρωί της Πέμπτης 15 του Νοέμβρη, στην βόρεια πύλη συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες απεργοί, που με συνθήματα κατήγγειλαν την πολιτική των Μνημονίων, των απολύσεων και της υποταγής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές πολιτικές. Για να τους αντιμετωπίσει η τρικοματτική κυβέρνηση μετέτρεψε όλο των χώρο της ΔΕΘ σε φρούριο με δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ, που απέκλειαν την πρόσβαση από όλες τις πλευρές. Παρ΄ όλα τα μέτρα όμως, αρκετοί εργαζόμενοι κατάφεραν να ξεπεράσουν την ισχυρή αστυνομική προστασία και να μπούνε στους χώρους της ΔΕΘ, διαδηλώνοντας και καταγγέλλοντας τους οργανωτές της συνάντησης και τον Φούχτελ.
Οι εικόνες της εργατικής οργής ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο και, όπως ήταν αναμενόμενο, δημιούργησαν πρόβλημα και στην γερμανική και , φυσικά, και στην ελληνική κυβέρνηση. Γι αυτό και την επόμενη ημέρα, με εντολή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εξαπολύθηκε ένα αστυνομικό κυνηγητό, με στόχο να συλληφθούν ορισμένοι , δήθεν, πρωταγωνιστές της εργατικής συγκέντρωσης με χαλκευμένες και γελοίες κατηγορίες. Πρόσχημα ο δήθεν προπηλακισμός του γερμανού προξένου, στον οποίο επικέντρωσαν τα διατεταγμένα ΜΜΕ για να αποπροσανατολίσουν και να συκοφαντήσουν την μεγάλη εργατική κινητοποίηση που χάλασε την εικόνα ενός λαού υποταγμένου, όπως τον θέλουν οι γερμανοί ιμπεριαλιστές και τα ντόπια τσιράκια τους.

Οι τρεις συλλήψεις, την Παρασκευή 16/11, έγιναν με γκανστερικό τρόπο και φυσικά στόχο είχαν να δείξουν στους γερμανούς πως κυβέρνηση και αστυνομία παράγουν έργο και αποκαθιστούν την τάξη. Ταυτόχρονα η όλη επιχείρηση επεδίωκε να στείλει ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε λαϊκούς αγωνιστές και στους απεργούς εργάτες. Αυτό τελικά , όχι μόνο δεν έγινε αλλά η όλη υπόθεση κατέληξε σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της. Τον δάσκαλο μάλιστα Θανάση Αγαπητό πήγαν και τον συνέλαβαν, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου, μέσα στην αυλή του σχολείου που διδάσκει μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, είναι δημοτικοί υπάλληλοι. Από την πρώτη σχεδόν στιγμή που μαθεύτηκε στην Θεσσαλονίκη η είδηση για τις συλλήψεις, πολύ κόσμος μαζεύτηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση μέχρι το βράδυ , συμπαραστεκόμενος στους αγωνιστές, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 17/11, ανήμερα του Πολυτεχνείου, ο χώρος μπροστά στα δικαστήρια πλημμύρισε από εργαζόμενους, φοιτητές και άλλους πολίτες που απαιτούσαν να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια τους. Η προκλητικά ισχυρή αστυνομική παρουσία που εμπόδιζε την πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο των δικαστηρίων, και πιο πολύ, η απόφαση των δικαστών να μην επιτρέψουν να γίνει ανοικτή και δημόσια η δίκη, πυροδότησαν παραπέρα την οργή του συγκεντρωμένου κόσμου. Ο προσδιορισμός του αυτόφωρου για την Δευτέρα 19/11 και η απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων, αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση από τον κόσμο που στην συνέχεια διαδήλωσε μέχρι το Πολυτεχνείο. Την Δευτέρα και πάλι στα δικαστήρια συγκεντρώθηκε πολύ κόσμος και εργαζόμενοι, παρακινημένοι εκτός των άλλων και από τις στάσεις εργασίας που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι τοπικές ΕΛΜΕ και φυσικά και από την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι, είναι προφανώς χαλκευμένες και αστήρικτες. Αφορούν δήθεν τα αδικήματα της παράνομης βίας και εξύβρισης ενώ στην πραγματικότητα είναι για το γεγονός πως οι τρεις μαζί με άλλους χιλιάδες, βροντοφώναξαν ενάντια στην πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας και της υποδούλωσης της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Η δίκη, που και την Δευτέρα αναβλήθηκε εξαιτίας της απουσίας των αστυνομικών-μαρτύρων κατηγορίας, , πρόκειται να γίνει την Τετάρτη 28 του Νοέμβρη και ήδη ετοιμάζονται και για εκείνη την ημέρα μαζικές κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση της στις 17/11 η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) μεταξύ άλλων υπογράμμισε «Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, εξελίσσεται στην πιο βάρβαρη και τρομοκρατική μεταπολιτευτική κυβέρνηση ενάντια στις λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις. Η βία και η τρομοκρατία είναι το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην καθολική λαϊκή αντίθεση στην πολιτική των Μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Με την βία όμως δεν αντιμετωπίζεται η λαϊκή πλειοψηφία παρά μόνο προσωρινά. Ότι και αν κάνουν, στο τέλος οι αγώνες του λαού μας ενάντια σε αυτούς που σήμερα καταστρέφουν την ζωή του και το μέλλον των παιδιών του, θα νικήσουν!»