Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Νοε 2012

Βόλος: Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου (ΠΑΣΚΕ) υπογράφει «συμβάσεις εργασίας» σαν εργοδότης

Η κατρακύλα των κυβερνητικών-εργοδοτικών εργατοπατέρων δεν έχει τέλος! Αφού έχουν κάνει τα πάντα για να διαλύσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το μετατρέψουν σε ένα γραφειοκρατικό εργαλείο για τις δικές τους μεθοδεύσεις κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων, προχώρησαν ακόμα περισσότερο και έγιναν ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ και ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ εργαζόμενων.
Μέσα από την αθλιότητα της «κοινωφελούς εργασίας» και έχοντας συστήσει στο πλαίσιο της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ (Ινστιτούτο Εργασίας) «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία», συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τη «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας». Μέσα από τη διαδικασία αυτή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου προσλαμβάνει εργαζόμενους («ωφελούμενους» (!!!) τους λέει η σύμβαση που υπογράφουν) και τους ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ στους δήμους της Μαγνησίας για να καλύψουν θέσεις εργασίας που έχουν ανάγκη οι δήμοι.
Η σύμβαση που υπογράφει ο εργαζόμενος δεν καλύπτεται από καμία κλαδική ούτε καν από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, καταργώντας έτσι τριετίες, επιδόματα, δώρα εορτών, υπερωρίες, αργίες και Κυριακές. Αυτό που θέλουν να επιβάλουν το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, η κυβέρνηση Σαμαρά και η τρόικα το έχει ήδη υπογράψει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου σαν ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ. Που μάλιστα δεν δεσμεύεται για την πληρωμή των εργαζόμενων και τη συναρτά με τη «ροή χρηματοδοτήσεως του προγράμματος».

Σε προκήρυξη που κυκλοφόρησε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας και μοιράστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση της 6 Νοέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας αναφέρεται:
«Όταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου σπάει τις συμβάσεις για να περάσει το δουλεμπόριο της λεγόμενης “κοινωφελούς εργασίας” των 625 ευρώ το μήνα ΚΑΤΑΡΓΕΙ το ρόλο του για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και χρεώνει την εργατική τάξη με μία απίστευτη υποχώρηση, την ίδια περίοδο που η εργοδοσία στον τόπο μας με εκβιασμούς και απειλές πετσοκόβει μισθούς και μεροκάματα, ανατρέπει κάθε εργασιακό δικαίωμα, χτυπάει κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής δράσης.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ με την εργοδοσία, την κυβέρνηση Σαμαρά και την τρόικα στο χτύπημα των εργαζομένων, την ίδια ώρα που βγάζει αυτός και η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) κορόνες “ενάντια στα μέτρα”. Είναι οι ίδιοι που τα προωθούν με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των χιλιάδων ανέργων για δουλειά.
Αυτό το γεγονός πρέπει να καταγγελθεί από όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, πρέπει να ανατρέψουμε τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς εργατοπατέρες για να μπορέσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να βαδίσει έναν αγωνιστικό ταξικό δρόμο στην πάλη του με τις δυνάμεις του συστήματος που σκοπό έχουν να μας επιβάλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα σύγχρονης δουλείας.
Δεν γίνεται να τους ανεχτούμε άλλο, πρέπει να πάρουμε την υπόθεση και τα σωματεία στα δικά μας χέρια για να συγκροτήσουμε την πάλη που απαιτείται για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΔΝΤ-ΕΕ.
Για να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης.
Για να ανοίξει ο δρόμος του εργαζόμενου λαού για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.