Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Νοε 2012

Χρυσή Αυγή: οι γυναίκες στους στρατώνες να μάθουν τι θα πει «πειθαρχία» και «μητρότητα»!

Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η πρόταση της Χρυσής Αυγής για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και αύξηση της διάρκειας της θητείας. Αν και οι γυναίκες κατά το Μιχαλολιάκο «θέλανε και ισότητα, ας φάνε σφαλιάρες», στο συγκεκριμένο ζήτημα οι ναζιστές δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία: για να μπορούν να δηλητηριάζουν τις ψυχές και των δύο φύλων εξίσου με τη ναζιστική πειθαρχία και την τυφλή υπακοή.
«Η περίφημη ισότητα διατάραξε το ρόλο της μητρότητας», λέει η Χ.Α. «Μητρότητα», για το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ, ήταν η παροχή στο κράτος ψηλών Γερμανών, ικανών να πολεμήσουν για την «πατρίδα» - δηλαδή για τα συμφέροντα του βιομηχανικού κεφαλαίου. Στη σύγχρονη εποχή, όπου με μπροστάρη το κομμουνιστικό κίνημα αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα στα πεδία των μαχών από τους άντρες, το σύστημα έρχεται να αξιοποιήσει το γεγονός αυτό, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ακόμα στενότερη κατήχηση. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια από τις πιο στρατιωτικοποιημένες χώρες του κόσμου, που θυμίζει ναζισμό, στο Ισραήλ, οι γυναίκες υπηρετούν.
Μητρότητα, λοιπόν, για τη Χ.Α. είναι να αγαπάς τον άνδρα σου, την πατρίδα σου, το κράτος σου, να πειθαρχείς σωστά, να μη σε πειράζουν κάνα-δυο χαστούκια. Ισότητα φυσικά δεν είναι να λαμβάνεις ίση αμοιβή για ίση εργασία. Δεν είναι να σε βοηθάει το κράτος με μέτρα ώστε να μπορείς να γεννήσεις. Δεν είναι να απαγορεύονται οι απολύσεις για νέες μητέρες. Δεν είναι να υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί που να επαρκούν - εδώ το ζήτημα είναι να διώξουμε τα μεταναστόπουλα, όχι να βοηθήσουμε τα ελληνόπουλα. Για αυτά τα ζητήματα η Ζαρούλια δεν νοιάστηκε ποτέ. Ούτε φαντάστηκε την κόρη της εργαζόμενη μητέρα: τη φαντάστηκε ντυμένη στα χακί, να έχει ίσες ευκαιρίες στο θάνατο και την καταστροφή. Στην καταπίεση και την καταστολή.
Εν κατακλείδι, τι είδους «απελευθέρωση» συνιστά για τις γυναίκες που ήδη εργάζονται στο στρατό η επιλογή τους αυτή; Όπως και οι άνδρες-στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, το μεγαλύτερο και μόνο προσόν είναι η τυφλή υπακοή στον ανώτερο. Για το φασισμό, η τυφλή υπακοή ήταν πάντα σημαντικότερη από την ουσία της εντολής. Η πειθαρχία, πάντα σημαντικότερη από το σκοπό που πρέπει να επιτευχθεί. Και οι γυναίκες οφείλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στους τομείς που η στατιωτικοποίηση έχει ορίσει - και όχι αυτές.
Οι ναζιστές σήμερα περιμένουν τις γυναίκες με πολλούς χαλκάδες, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους ξεφύγουν.