Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Νοε 2012

Ό,τι και να κάνετε, δεν μας σταματάτε!

Η κυβέρνηση των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου έχει αποφασίσει να υλοποιήσει κάθε τους απαίτηση ώστε οι εργαζόμενοι και η χώρα να γίνουν βορά των οικονομικών αλλά και γεωπολιτικών τους σχεδιασμών.
Η ιστορία έχει δείξει ότι από μόνοι τους είναι "λίγοι". Αδυνατούν να περάσουν τα μέτρα με τις παλιές κοινωνικές συμμαχίες, έστω και υποβαθμισμένες. Καταφεύγουν στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και παράλληλα με τις νομιμοποιημένες, πλέον, παρακρατικές φασιστικές τους οργανώσεις επιτίθενται σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδιά τους. Υιοθετούν ολοένα και πιο ανοικτή τρομοκρατία, φτάνοντας να προσαγάγουν αγωνιστές διαδηλωτές πριν καν φτάσουν στη συγκέντρωση. Στοχοποιούνται χώροι και δημοσιοποιούνται προσαχθέντες πριν ακόμη απαγγελθούν κατηγορίες. Πρόσφατο παράδειγμα η προσαγωγή ολόκληρου μπλοκ, του Ροσινάντε, που πορευόταν στην προσυγκέντρωσή του. Παραθέτουμε απόσπασμα της καταγγελίας που εξέδωσαν:
Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας, το μπλοκ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας – Ροσινάντε, εντελώς απρόκλητα και καθώς κατευθυνόταν προς το χώρο της προκαθορισμένης προσυγκέντρωσής του, περικυκλώθηκε από μεγάλο αριθμό μηχανών των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα. Η αιτιολογία του δήθεν τυπικού ελέγχου μετατράπηκε αμέσως σε προσαγωγή τεσσάρων συντρόφων και συντροφισσών με τη δικαιολογία ότι έφεραν πάνω τους νοσοκομειακές μάσκες και maalox. Λίγα λεπτά αργότερα, κατόπιν συνεννόησης των μπάτσων με τα κεντρικά τους και ενώ το μπλοκ παρέμενε περικυκλωμένο, ανακοινώθηκε ότι η προσαγωγή αφορά όλους όσοι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό και μετέφεραν τα πανό και τις σημαίες της οργάνωσης προς τα Προπύλαια.
Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ για τρεις και κάτι ώρες, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ή έστω πρόφαση, μαζί με δεκάδες ακόμα προσαχθέντες που κατευθύνονταν προς τη διαδήλωση, και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά το τέλος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και τη νέα βάρβαρη δολοφονική καταστολή της από τις δυνάμεις της τάξης.
Η απολύτως παράνομη, ακόμα και με τα μέτρα των δικών τους νόμων, πρακτική των «προληπτικών προσαγωγών», που είναι στην ουσία αυθαίρετες προσωρινές απαγωγές, φαίνεται ότι έχει περάσει σε ένα νέο στάδιο: πλέον δεν προσάγονται μόνο περαστικοί στο δρόμο ή έξω από το σπίτι τους αλλά ολόκληρα οργανωμένα μπλοκ που κατευθύνονται προς τις διαδηλώσεις.
Η χθεσινή επίθεση στο μπλοκ της ΑΠ – Ροσινάντε δεν είναι η πρώτη, που έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί ανάλογη στο μπλοκ του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα κατά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα. Το υπουργείο Αστυνομίας του Δένδια προχωρά με ταχείς ρυθμούς σε πολιτικές πρωτοφανούς αυταρχισμού που απαγορεύουν de facto ακόμα και αυτή την οργανωμένη δράση.