Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

29 Νοε 2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής κατά των βάσεων και της εξάρτησης

Οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί των σιωνιστών στην πολύπαθη Γάζα που στοίχησαν τη ζωή σε πάνω από 100 Παλαιστίνιους και σακάτεψαν εκατοντάδες έγιναν με την ανοικτή υποστήριξη Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Φανερά επιδίωξαν, ανάμεσα στα άλλα, όλοι αυτοί να τρομοκρατήσουν τους αγώνες των λαών, επιβάλλοντας διά πυρός και σιδήρου το δίκιο του ισχυρού. Όμως και στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, παρά το βαθύ σκοτάδι που επιβάλλει το σύστημα, το δίκιο του κόσμου της δουλειάς και των λαών θα νικήσει και πάλι.
Το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας με τα μνημόνια φέρνει ήδη τον λαό μας αντιμέτωπο με τη βαθιά φτώχεια και τη μαζική εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και η ενίσχυση των σχέσεων με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, που ευλογείται από τους αμερικανονατοϊκούς, εμπλέκει τη χώρα στην επικίνδυνη, πολεμικού χαρακτήρα κρίση και αναδιάταξη δυνάμεων που συντελείται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αυτή η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη στο πλαίσιο της γενικευμένης παγκόσμιας κρίσης του συστήματος, που οξύνει συνεχώς τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.
Να γιατί απαιτείται να ενισχυθούν τα αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα στο πλαίσιο της λαϊκής πάλης.
Να γιατί πρέπει να αφυπνιστούν ξανά τα αντιβασικά-αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας στα Χανιά και σε όλη τη χώρα.
Να γιατί ο χανιώτικος λαός πρέπει να αντιμετωπίσει σαν προσβολή την πρόκληση της νατοϊκής βάσης της Σούδας και του πεδίου βολής, που τάχα συμπονούν τη φτώχεια του λαού μας και θέλουν να ευεργετήσουν τα σχολεία.
Σε μια σειρά φονικές βάσεις τους στον πλανήτη οι Αμερικονονατοϊκοί επιδιώκουν την ιδεολογική και πολιτιστική υποδούλωση των ιθαγενών της γύρω περιοχής. Είναι κρίσιμο για το μέλλον του τόπου μας, όπως αρνηθήκαμε να γίνει η πόλη μας Τρούμπα, να αρνηθούμε και συμπεριφορές ζητιάνων και δούλων απέναντι στις δολοφονικές μηχανές που ρημάζουν χώρες, ξεριζώνουν και δολοφονούν λαούς.
Να γιατί πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε αγώνα ενάντια στην εξάρτηση και στον καρκίνο του τόπου μας, τη βάση του θανάτου.

Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης
Χανιά 21/11/2012