Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

11 Νοε 2012

Ηράκλειο

Με μικρότερη συμμετοχή απ’ αυτές των προηγούμενων κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο και πορεία την πρώτη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΗ). Αντίθετα, τη δεύτερη μέρα η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη τόσο στο συλλαλητήριο όσο και στην πορεία που διοργανώθηκε από το ΕΚΗ το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Το γεγονός ότι το πρωί της Τετάρτης το ΕΚΗ δεν είχε προγραμματίσει καμιά κινητοποίηση, δείχνει το πόσο πιστεύουν στην δυναμική των εργαζομένων και στη συμμετοχή τους σε διαδικασίες πάλης, ως μονόδρομο στη λαίλαπα κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Δείχνει τις αυταπάτες που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο, ότι υπάρχουν κι’ άλλοι τρόποι «ν’ αντισταθούμε» και πως οι αγώνες από μόνοι τους δεν οδηγούν πουθενά. Μετά το τέλος της πορείας της Τρίτης, προχώρησαν σε 48ωρη κατάληψη της περιφέρειας Κρήτης, προσπαθώντας να περάσουν και λίγο από το κλίμα των πλατειών. Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες το Εργατικό Κέντρο δεν είχε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση για την απεργία.
Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε και τις δυο μέρες της απεργίας και μάλιστα με μαζικό και συγκροτημένο μπλοκ με συμμετοχή νεολαίων, εργαζομένων και ανένταχτων αγωνιστών, γεγονός ελπιδοφόρο για την παραπέρα συγκρότησή της. Μοιράστηκε πλατιά το έντυπο υλικό, συζήτησε με κόσμο και με την συνθηματολογία της έδειξε τον δρόμο του αγώνα ενάντια σ’ αυτούς που επιβάλλουν τα μέτρα και σ’ αυτούς που τα υλοποιούν. Τις προηγούμενες μέρες, με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης καλούσε τους Ηρακλειώτες σε μαζικό ξεσηκωμό και συμμετοχή στην απεργία.