Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Νοε 2012

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου διαδήλωσαν ακόμα μία φορά με τη νεολαία

Ξέχασε, τάχα, η Χρυσή Αυγή ποιοι ήταν οι νεκροί του Πολυτεχνείου και ψάχνει αποδείξεις, 39 χρόνια μετά, για το μεγάλο «μύθο της Αριστεράς». Μύθος όμως δεν είναι ούτε η σφαγή του Πολυτεχνείου, ούτε τα ονόματα που διαβάζονται κάθε χρόνο, ούτε οι ζωντανές, ακόμα, μνήμες του λαού μας. Μύθος είναι η περίφημη «γενιά του Πολυτεχνείου», που τάχα μας έφερε ως εδώ.
Όντως, αν μπορεί η Χρυσή Αυγή να μας πει ποια ήτανε η «γενιά του Πολυτεχνείου», εμείς θα την ανταμείψουμε (εκτός των άλλων, είναι και αγράμματοι!). Ήτανε άραγε ο Λαλιώτης και το ΠΑΣΟΚ, που διατήρησαν τη χώρα στο ΝΑΤΟ, την έβαλαν στην ΕΕ και τη μετέτρεψαν σε στρατιωτική βάση των Αμερικανών για να βομβαρδίζουν τους λαούς; Ήτανε μήπως η Δαμανάκη και ο Ανδρουλάκης του ΚΚΕ, που πάλεψαν να μη γίνει κατάληψη («Πανσπουδαστική 8»), μετά πάλεψαν για «απαγκίστρωση» και θεωρούσαν το ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ «αριστερίστικο» και το ΕΞΩ το ΝΑΤΟ «ανεπίκαιρο»; Μην ήτανε ο Δρακόπουλος του ΚΚΕεσ. που ήθελε «οικουμενική με το βασιλιά» και «εκλογές» - σαν τον Τσίπρα, καλή ώρα, που θέλει «ΕΕ χωρίς μνημόνια»; Και ποιο σύνθημα από τα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ικανοποιήθηκε;
Η λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου» ήτανε αυτή η γενιά που ξεπούλησε τα αντιφασιστικά-αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα της εξέγερσης για μια «καλύτερη» διαχείριση του καπιταλισμού.
Μήπως μπορεί η Χρυσή Αυγή να μας εξηγήσει γιατί η επέτειος του Πολυτεχνείου ήταν απαγορευμένη επί 5 χρόνια και τα ΜΑΤ εμπόδιζαν τους διαδηλωτές να φτάσουν στην αμερικάνικη πρεσβεία, αφού τάχα το Πολυτεχνείο ήτανε «συνωμοσία των Αμερικάνων»; Ο Κουμής, η Κανελλοπούλου και ο Καλτεζάς, άραγε, γιατί δολοφνήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, αφού η Αριστερά «κυβέρνησε τον τόπο» μετά τη «μεταπολίτευση»; Και αν δεν έδιναν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, θα «νομιμοποιούνταν» η εξέγερση; Ή μήπως οι νεκροί του Πολυτεχνείου θα ήταν κάποιοι «αναρχικοί» και «ταραχοποιοί», όπως οι ΕΛΑΣίτες για χρόνια ήτανε «ΕΑΜοβούλγαροι» και «συμμορίτες»;
Η πορεία της 17 Νοέμβρη αποτελεί ακόμα καρφί στο μάτι του ιμπεριαλισμού και του φασισμού στη χώρα, αποτελεί κορυφαία δημοκρατική και αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση του λαού. Αποτελεί απόδειξη ότι ο αγώνας για κοινωνική και εθνική απελευθέρωση φωτίζει ακόμα τις καρδιές της νεολαίας. Ότι υπάρχουν ακόμα αυτοί για τους οποίους το Πολυτεχνείο δεν τελείωσε.
Μαζί με χιλιάδες νεολαίους, μαζί με χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους, πορεύτηκαν για ακόμα μία φορά οι νεκροί του Πολυτεχνείου σε όλες τις πόλεις τις χώρας. Γιατί δεν μπορέσατε να τους διακρίνετε να φωνάζουν συνθήματα, πιασμένοι χέρι χέρι με τη νεολαία; Δε θυμάστε τα πρόσωπα τους; Στο κάτω κάτω, εσείς τους σκοτώσατε!