Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Οκτ 2012

Επιτυχημένες οι κινητοποιήσεις για το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ από εργαζόμενους και κατοίκους

Οι εξελίξεις τρέχουν πλέον με γρήγορους ρυθμούς. Τις τελευταίες μέρες είχαμε την κλιμάκωση της επίθεσης από την κυβέρνηση, με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Λυκουρέντζο να ανακοινώνει το κλείσιμο ουσιαστικά και τυπικά σε σύντομο χρονικό διάστημα όλων των νοσοκομείων του ΙΚΑ (1ο πρώην Παπαδημητρίου στα Μελίσσια-Πεντέλη, 3ο στο τέρμα της οδού Σόλωνος, 6ο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και 7ο στην Καυτατζόγλου). Πρόκειται, όπως είπε, για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης με τη μορφή της απορρόφησης λειτουργιών και προσωπικού από άλλα, μεγαλύτερα νοσοκομεία. Ασφαλώς ούτε όλες οι λειτουργίες τους θα συνεχίσουν να υφίστανται ούτε οι εργαζόμενοι μπορούν να αισθάνονται σίγουροι.
Την ίδια ακριβώς περίοδο συνέπεσαν δύο σημαντικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του 7ου, κατοίκων και συλλογικοτήτων της περιοχής. Η πρώτη ήταν η 5ωρη κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας («Αγία Ολγα») με αίτημα την ανάκληση των μετακινήσεων εργαζομένων από το 7ο προς το «Αγία Ολγα», που τερματίστηκε μετά από δέσμευση της διοικήτριας να απαντήσει σε 2 μέρες αφού συνεννοηθεί με το υπουργείο Υγείας. Σημειωτέον ότι απειλήθηκε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) ενόσω διαρκούσε η κατάληψη, απειλή που προσέκρουσε στην αποφασιστικότητα των καταληψιών να περιφρουρήσουν τη μορφή πάλης που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν.
Εξίσου σπουδαίο υπήρξε και το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε -με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου- έξω από το νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά. Στη συνέχεια έγινε πορεία η οποία πέρασε από τα κοντινά νοσοκομεία Παμμακάριστος και Πατησίων επέστρεψε στο 7ο. Εργαζόμενοι του 7ου και κάτοικοι διατράνωσαν τη θέλησή τους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν νοσοκομείο, ενάντια στις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα, για δωρεάν υγεία για όλους. Η συμμετοχή συλλογικοτήτων και κόσμου είναι σημαντική και αλληλοτροφοδοτεί τον αγώνα των εργαζομένων του 7ου.
Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις αποφάσεις της και προς αυτή την κατεύθυνση κλιμακώνει τις κινήσεις της μετερχόμενη όλα τα μέσα: «συμβουλές», ατομικές «παροτρύνσεις», απειλές, τρομοκρατία, έγγραφα κ.ά. Μια επόμενη συνάντηση του σωματείου με τον υποδιοικητή του «Αγία Ολγα» απέβη άκαρπη, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις Λυκουρέντζου από τα ΜΜΕ!!!
Είναι φανερό ότι το πρόβλημα δεν είναι να «πεισθούν» οι υπεύθυνοι για κάτι αυτονόητο, το να συνεχίσει δηλαδή να λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη το νοσοκομείο. Ο στόχος είναι να τους επιβληθεί από το κίνημα. Και γι' αυτό απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συσχετισμός δύναμης, τόσο εσωτερικά στο νοσοκομείο όσο και συνολικότερα στην κοινωνία. Απαιτούνται πολλά ακόμη να γίνουν και αυτή είναι μια δυναμική διαδικασία, από την εξέλιξη της οποίας θα κριθούν τα πάντα. Χρειάζεται να ενταθούν και οι συζητήσεις-γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και οι κινητοποιήσεις τόσο μέσα στο νοσοκομείο όσο και στην περιοχή. Μόνο ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ κίνημα του λαού μπορεί να αποτρέψει το κλείσιμο του νοσοκομείου.