Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Οκτ 2012

Οι σοβαρές προεκτάσεις μιας «ηλεκτρονικής» δίωξης

 «27χρονος, που διατηρούσε σελίδα στο facebook, η οποία κρίθηκε βλάσφημη και θρησκευτικά προσβλητική, συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα στις 27/9, αφού εντοπίστηκε στα Ψαχνά Ευβοίας». Το γεγονός ότι ο χρήστης αυτός αναφερόταν με σατιρικό και χιουμοριστικό τρόπο για το «γέροντα Παΐσιο» -έναν μοναχό του Αγίου Ορους που επιδιδόταν σε κάθε είδους… προφητείες- προκάλεσε την κινητοποίηση της «Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», του εισαγγελέα και της ΕΛ.ΑΣ. Κινητοποίηση που τη χαρακτήρισαν ο… εντοπισμός (sic) της σελίδας και του περιεχομένου της απ’ τα «λαγωνικά» των μηχανισμών παρακολούθησης, «μετά από καταγγελίες» βεβαίως, ο σχηματισμός δικογραφίας, το κλείσιμο της σελίδας, ο εντοπισμός του χρήστη, η κατάσχεση του υπολογιστή του και τελικά η σύλληψή του και η παραπομπή του στο αυτόφωρο. Το όλο θέμα μάλιστα έφτασε να γίνει έως και… πρώτο στα δελτία ειδήσεων των επίσημων Μ.Μ.Ε.
Ανοίγει, έτσι, μια «πόρτα», δημιουργείται ένα προηγούμενο ώστε, όποτε κριθεί απ΄ τους ιθύνοντες των μηχανισμών δίωξης και καταστολής και τους εκάστοτε πολιτικούς τους προϊσταμένους ότι δημοσιεύματα, σελίδες στο διαδίκτυο, διακίνηση και ανταλλαγή απόψεων «θίγουν» είτε το «θρησκευτικό αίσθημα» (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση σήμερα), είτε πιθανά «εθνικά» ζητήματα αύριο (όπως, επιλογές των κυβερνήσεων, για παράδειγμα, που θα τις βαφτίζουν «κρίσιμες και ζωτικές για την πορεία του έθνους και της χώρας»), είτε ακόμα και πολιτικές απόψεις, ιδέες και κατευθύνσεις που αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για το υπάρχον πολιτικο-κοινωνικό σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας και η αστυνομία. Η διακίνηση ιδεών θα φιμώνεται και οι… υπαίτιοι θα συλλαμβάνονται! Για ζητήματα μάλιστα πολύ πιο βαρύνοντα και σημαντικά από αυτά μιας σατιρικής σελίδας. Κάλλιστα βέβαια το σκηνικό αυτό μπορεί να διανθιστεί και να εμπλουτιστεί και με διάφορες «καταγγελίες πολιτών». Σ’ ένα διαδίκτυο όπου διακινούνται καθημερινά κάθε είδους, ύφους και χροιάς δημοσιεύματα, διάλογοι και απόψεις… Και… ύβρεις και προσβολές… κι από γνωστούς «εθνικόφρονες» χώρους.
Οσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα περιμέναμε βέβαια απ’ τους ιθύνοντες του συστήματος να «θίγονται» περισσότερο απ΄ τη λεγόμενη «θρησκευτική προσβολή» αντί απ΄ το σκοταδισμό, τη μεταφυσική, τα «θαύματα» και τις κάθε είδους «κοινωνικές», «πολιτικές» και «οικονομικές» προφητείες του… παρ’ ολίγον «άγιου» γέροντα Παΐσιου. Μέχρι και στη «σημερινή κρίση», στα «εθνικά θέματα» και την «κοινωνική κατάσταση» λένε πως… είχε αναφερθεί πριν απ’ το 1994, χρονολογία του θανάτου του. Το σύστημα και οι κυρίαρχοι, βέβαια, έχουν υλικό, ταξικό συμφέρον να μη γίνει κτήμα του λαού η επιστημονική εξήγηση των κοινωνικών, πολιτικών και άλλων φαινομένων, εξελίξεων και λειτουργιών. Να σκεπαστεί η πραγματικότητα με πέπλα πλάνης, δράσης «ανώτερων δυνάμεων», αγνωστικισμού και μοιρολατρίας. Με ό,τι πιο αντιδραστικό, σκοταδιστικό και αντι-επιστημονικό, δηλαδή, έχει αναδείξει η ταξική κυριαρχία στο διάβα της ιστορίας.
 Κι ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε κάνει επερώτηση στη Βουλή για το θέμα στις 18/9, ζητώντας την παρέμβαση των διωκτικών μηχανισμών απέναντι στη σατιρική αυτή ιστοσελίδα (αλλά και για την ιστοσελίδα indymedia), οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονται πως οι έρευνες είχαν ήδη ξεκινήσει αρκετό διάστημα πριν. Δεν πρόκειται για εφαρμογή των απαιτήσεων της Χρυσής Αυγής απ’ τους διωκτικούς μηχανισμούς. Αλλά αποτελεί σημείο ταύτισης των επιδιώξεων της επίσημης πολιτικής του συστήματος για φίμωση και ποινικοποίηση ιδεών και απόψεων με τις απαιτήσεις της φασιστοσυμμορίας. Η οποία φασιστοσυμμορία εκφράζει με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο τις επιδιώξεις αυτές του συστήματος.
Σήμερα διώκουν μια «χιουμοριστική» ιστοσελίδα που στο κάτω  κάτω δεν τους είναι κι επικίνδυνη. Αύριο θα στοχεύσουν πολύ μακρύτερα και σοβαρότερα απ’ τις «χιουμοριστικές» ιστοσελίδες, αξιοποιώντας βέβαια το δρόμο που έχουν ανοίξει στην κατεύθυνση αυτή.