Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Οκτ 2012

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ SPRIDER
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις εξοντωτικές μειώσεις μισθών

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα καταστήματα ρούχων SPRIDER (ΣΠΡΙΝΤΕΡ)σε όλη την Ελλάδα. Το σωματείο που έστησε η εργοδοσία στα μουλωχτά πριν ένα περίπου χρόνο, με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών, υπέγραψε νέα επιχειρησιακή σύμβαση με εξοντωτική μείωση μισθών σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η πρώτη μείωση έγινε πριν από μερικούς μήνες και ήταν της τάξης του 17-20% και, παρά τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση, αυτές τις ημέρες ήρθε και η δεύτερη που ξεπερνά το 20%! Δηλαδή, μέσα σε λίγους μόλις μήνες, οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με μισθούς μειωμένους κατά 35-40%!
Με το δίκιο τους, λοιπόν, εξοργίζονται και αντιδρούν οι εργαζόμενοι που καλούνται να ζήσουν με 500 και 250 ευρώ το μήνα. Και προσπαθούν να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους σε όλη την Ελλά-δα. Ήδη κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις, ενώ στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη ήταν χαρακτηριστική η συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το κατάστημα του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα της εταιρείας, με στόχο να περιφρουρήσουν την απεργία.
Στόχος των εργαζομένων παραμένει να παρθούν πίσω οι μειώσεις των μισθών, αλλά και να βάλουν στην άκρη το εργοδοτικό σωματείο που φτιάχτηκε ώστε να «αξιοποιήσει» η εργοδοσία τους αντερ-γατικούς εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, που επέβαλαν την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.