Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

20 Οκτ 2012

«Προαπαιτούμενες δράσεις» & «διαρθρωτικές αλλαγές»
Βαρβαρότητα χωρίς τέλος

Εν αρχή, ως γνωστόν, ην το χρέος. Κατά καιρούς ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα (που «εκτροχιάστηκε»), τα φορολογικά έσοδα (που «υστερούν»), τα χρηματικά διαθέσιμα (που «δεν επαρκούν»), η ευρωζώνη (που «θα μας διώξουν»), οι δόσεις της τρόικας (που «κινδυνεύουν»), οι μισθοί και οι συντάξεις (που «δεν θα πληρωθούν»), η αγορά και οι επιχειρήσεις (που «ασφυκτιούν»), η ρευστότητα των τραπεζών (που «στέρεψε») κ.λπ. Το τελευταίο διάστημα έχουμε τη δόση των 31,5 δισ. (που και αυτή επίσης «κινδυνεύει») η οποία για να εκταμιευτεί χρειάζεται το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων των 11,5 (που έγιναν ήδη 13,5 και όσο πάει…) δισ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εσχάτως μας προέκυψαν και οι «προαπαιτούμενες δράσεις». Λίστα-ομοβροντία 89 «διαρθρωτικών αλλαγών» που πρέπει να ψηφιστούν άρον άρον, πακέτο με τα 13,5 δισ. προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η πολυθρύλητη δόση. Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της αποδεικνύονται παραγωγικότατοι στο να βάζουν διλήμματα, να εκβιάζουν, να αποπροσανατολίζουν και να τρομοκρατούν το λαό ώστε να περάσει με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις η μνημονιακή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήσεις στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ στα επίπεδα του ΕΟΠΥΥ, περικοπές των εφάπαξ (μέχρι και κατάργηση εάν υπάρχει έλλειμμα στα ταμεία), νέες συγχωνεύσεις νοσοκομείων, «ευέλικτο» ωράριο εργασίας κ.λπ. είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που επείγεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση για να τα παρουσιάσει στους επικυρίαρχους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μέτρα φωτιά που θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζόμενων.
Οι 89 αυτές «διαρθρωτικές αλλαγές» παρουσιάζονται από τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης σαν ουδέτερες μεταρρυθμίσεις, απλοί εκσυγχρονισμοί που κανέναν δεν θίγουν και κανένας δεν φέρνει αντίρρηση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιταγές του δεύτερου Μνημονίου που οδηγούν σε περισσότερη φτώχεια το λαό και σε νέο σφαγιασμό τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του.
Με την καθιέρωση με νόμο των κατώτατων μισθών επιδιώκουν κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τσεκούρωμα σε μισθούς και μεροκάματα, ώστε μέσα από την εξαθλίωση των εργαζόμενων να διαμορφωθούν νέες προοπτικές κερδοφορίας για το μεγάλο ντόπιο και –κυρίως– ξένο κεφάλαιο.
Με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τον «εξορθολογισμό» των δαπανών υγείας, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη, τις αυξήσεις στις εισφορές, τα χαράτσια κ.λπ. θα έχουμε νέες αιματηρές περικοπές στην υγεία, μετακύλιση μεγαλύτερου κόστους φαρμάκων και περίθαλψης στον ασθενή, παραπέρα κατεδάφιση της δημόσιας υγείας που θα γίνεται όλο και πιο δυσπρόσιτη, όλο και πιο ακριβή για τα λαϊκά στρώματα.
Με τη λεγόμενη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων», εκτός από τον αποπροσανατολισμό για τους πραγματικούς υπαίτιους της σημερινής κατάστασης επιχειρείται νέο χτύπημα των μικροεπαγγελματιών, σύνθλιψη των αυτοαπασχολούμενων και διαμόρφωση «ζωτικού χώρου» για τις μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές.
Με το επερχόμενο «νέο» φορολογικό νομοσχέδιο σχεδιάζεται κατάργηση όσων φοροαπαλλαγών απέμειναν, κλιμάκωση της φορολογικής αφαίμαξης του λαού, νέοι φόροι, «διεύρυνση» της φορολογικής βάσης (αγρότες, ακίνητα) κ.λπ. ώστε όλο και περισσότερος πλούτος να μεταφέρεται από τους «κάτω» προς τους «πάνω» και από τους «μέσα» προς τους «έξω».
Και μόνο σ’ αυτά να αρκεστούμε γίνεται φανερό ότι όχι μόνο η εργατική τάξη αλλά και οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλα τα κομμάτια του λαού βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Και «βιάζεται» η αστική τάξη και η κυβέρνησή της να υλοποιήσει τα μέτρα-Αρμαγεδδών όχι για να προλάβει το Eurogroup της 18ης Οκτώβρη αλλά για να δώσει διαπιστευτήρια στους ιμπεριαλιστές και να εξασφαλίσει τη στήριξή τους ώστε να μπορεί να ελπίζει σε κάποιο ξεροκόμματο ως ανταμοιβή για την εκποίηση του λαού και της χώρας. Λαός και εργαζόμενοι έχουν άλλες «βιασύνες» και άλλες προτεραιότητες. Να οργανώσουν την πάλη τους για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα. Και να οικοδομήσουν μέσα από την κοινή δράση μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης, διεκδίκησης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής.